• Business

    Γ. Οικονόμου: Έτοιμη για deal με νεότευκτο πλοίο η Cardiff Marine

    Γιώργος Οικονόμου, επικεφαλής DryShips

    Γιώργος Οικονόμου, επικεφαλής DryShips


    Έτοιμος να αποκτήσει ένα νεότευκτο πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου, αυτή τη φορά για λογαριασμό της Cardiff Marine, εμφανίζεται ο εφοπλιστής Γιώργος Οικονόμου, που το τελευταίο διάστημα είναι πολύ δραστήριος στις εξαγορές πλοίων με τη “ναυαρχίδα” του, DryShips.

    Σύμφωνα με πηγές της αγοράς που επικαλείται το TradeWinds, η Cardiff Marine είναι διατεθειμένη να πληρώσει 26 εκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσει το υπό κατασκευή πλοίο BSI Lennnox, χωρητικότητας 81.600 dwt, που έχει παραγγείλει η ναυτιλιακή εταιρεία Berkeley Shipping (με έδρα τη Μάλτα) στα κινεζικά ναυπηγεία Hudong Zhonghuaκαι αναμένεται να παραδοθεί τον επόμενο μήνα.

    Το γεγονός ότι η Cardiff Marine δίνει ένα τέτοιο ποσό για το BSI Lennox καταδεικνύει την ισχυρή ανάκαμψη στην αγορά των bulkers, αφού μόλις έναν μήνα πριν, σύμφωνα με το VesselsValue η αξία του πλοίου κυμαινόταν στα 21,5 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το αδελφό του πλοίο, BSI Cadogan (χωρητικότητας 81.300 dwt, κατασκευής 2016), τον περασμένο Δεκέμβριο πωλήθηκε σύμφωνα με πηγές της αγοράς έναντι 20 μόλις εκατομμυρίων δολαρίων.

    Οι πληροφορίες για την κίνηση αυτή της Cardiff Marine έρχονται λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της DryShips, επίσης συμφερόντων του Γιώργου Οικονόμου, για την εξαγορά τεσσάρων φορτηγών πλοίων έναντι 124 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Ειδικότερα, η DryShips προχώρησε στην εξαγορά των φορτηγών πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου τύπου newcastlemax Valley Star (χωρητικότητας 205.123-dwt και κατασκευής 2013), Moritz Oldendorff (χωρητικότητας 206.000-dwt και κατασκευής 2013), Super Star (χωρητικότητας 205.855-dwt και κατασκευής 2014) και Wish Star (χωρητικότητας 205.797-dwt και κατασκευής 2015), για τα οποία κατέβαλε συνολικά το ποσό των 124 εκατ. δολαρίων – δηλαδή, το καθένα κόστισε 31 εκατ. δολάρια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Λ. Κολλάκης: Τέσσερα νέα πλοία παρήγγειλε η Chartworld σε κινεζικά ναυπηγεία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: SHIPPING FOCUS: Νέο φορτηγό πλοίο απέκτησε η AM Nomikos

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το τελευταίο καλοκαίρι ενός θρύλου: Το «Εξπρές Σκοπελίτης» ρίχνει άγκυρες τον Οκτώβριο



    ΣΧΟΛΙΑ