• Business

    Γ. Δράγνης: Νέα παραγγελία για τάνκερ στα αναγεννημένα ναυπηγεία STX

    Ο εφοπλιστής της Oceangold, Γιάννης Δραγνής

    Γιάννης Δράγνης, εφοπλιστής


    Σε συμφωνία με τα ναυπηγεία STX για την παραγγελία έως και τεσσάρων νεότευκτων τάνκερ φέρεται να έφτασε η ναυτιλιακή Oceangold, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιάννη Δράγνη.

    Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Asiana, η παραγγελία αφορά κατ’ αρχήν σε δύο τάνκερ MR, με οψιόν για δύο ακόμα ίδιου τύπου, έναντι 35 εκατομμυρίων δολαρίων το καθένα, σε ένα deal που μπορεί να φτάσει συνολικά έως και τα 140 εκατομμύρια δολάρια, αν ενεργοποιηθούν και οι δύο οψιόν.

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η παράδοση των πλοίων θα ξεκινήσει στις αρχές του 2019.

    Σημειώνεται ότι η Oceangold διαθέτει και διαχειρίζεται έναν στόλο που αποτελείται από 10 δεξαμενόπλοια, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι τύπου LR και MR και μεταφέρουν παράγωγα πετρελαίου και χημικά προϊόντα.

    Παράλληλα, και μία άλλη εταιρεία ελληνικών συμφερόντων φέρεται να έχει παραγγείλει νεότευκτα πλοία στα ναυπηγεία STX, που μόλις πρόσφατα έλαβαν εγγυήσεις (refund guarantees) από την Korea Development Bank, ώστε να κάνουν επανεκκίνηση της ναυπηγικής τους δραστηριότητας, με στόχευση στα τάνκερ MR. Ο λόγος για την Golden Energy του Βίκτωρα Ρέστη, που φέρεται να έχει παραγγείλει την κατασκευή τεσσάρων tankers, τα οποία θα έχουν χωρητικότητα 50.000 dwt το καθένα, ενώ θα κοστίσουν συνολικά το ποσό των 128 εκατ. δολαρίων – δηλαδή το κάθε MR2 θα στοιχίσει στον εφοπλιστή 32 εκατ. δολάρια, ενώ η παράδοσή τους έχει προγραμματιστεί για το έτος 2019.

    Η Golden Energy διαθέτει έναν στόλο 13 δεξαμενόπλοιων μεταφοράς αργού πετρελαίου και παραγώγων πετρελαίου, ενώ έχει και ένα ναυπηγικό πρόγραμμα σε εξέλιξη για δύο tankers τύπου suezmax που κατασκευάζονται στις επίσης νοτιοκορεάτικες γιάρδες Hyundai Samho Heavy Industries, με προγραμματισμένη παράδοση το 2018.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στα χέρια του John Fredriksen και το τελευταίο πλοίο της ελληνικής Quintana

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Π. Τσάκος: Αγόρασε δύο πλοία 10ετίας χωρίς να το καταλάβει κανείς

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος της Aegean Marine



    ΣΧΟΛΙΑ