• Business

    Η χαμένη κρυστάλλινη σφαίρα του Πέτρου Παππά και το πέρασμα στη… σκοτεινή πλευρά

    πετρος παππας

    Πέτρος Παππάς, εφοπλιστής


    Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να μπει στην αγορά των Logistics με τη σύσταση της Star Logistics Management εξήγησε ο εφοπλιστής Πέτρος Παππάς στη διάρκεια του conference call για τα αποτελέσματα τριμήνου της Star Bulk, καθώς δέχθηκε σειρά ερωτήσεων για το θέμα αυτό.

    Όπως εξήγησε ο κ. Παππάς, η Star Logistics θα επικεντρωθεί κυρίως σε φορτία σιτηρών, ενώ θα δημιουργήσει απασχόληση για τα πλοία της εταιρείας στο μέλλον. Όμως το σημαντικό, όπως σημείωσε, είναι ότι η Star Bulk αποκτά πρόσβαση σε πληροφορίες από τη “σκοτεινή πλευρά” της αγοράς, όπως χαρακτήρισε τους ναυλωτές.

    Δεν το εννοώ με κάποιον αρνητικό τρόπο. Εννοώ ότι εμείς οι πλοιοκτήτες βασικά είμαστε κατά κύριο λόγο στο σκοτάδι όσον αφορά στο τι φορτία έρχονται και πότε. Νομίζω ότι μπαίνοντας σε αυτή τη δραστηριότητα πρέπει να μάθουμε πολλά και θα πάρουμε πληροφορίες που θα μας βοηθήσουν να ναυλώσουμε τα πλοία μας”, διευκρίνισε.

    Εμείς οι πλοιοκτήτες είμαστε συνηθισμένοι στο να δίνουμε επιλογές. Ίσως θα έχουμε την ευκαιρία στο μέλλον να παίρνουμε και επιλογές. Και φυσικά θα βελτιώσουμε τις σχέσεις μας με τους ιδιοκτήτες των φορτίων και ελπίζω στο τέλος να έχουμε ένα εμπορικό κέρδος από αυτήν την εταιρεία”, ανέφερε ακόμα.

    Όσον αφορά στην Star Bulk, δήλωσε γενικά αισιόδοξος για την αγορά τα επόμενα χρόνια, αναμένοντας την προσφορά να είναι σχετικά περιορισμένη και τη ζήτηση να παραμείνει ισχυρή. Επιπλέον, όπως επεσήμανε, οι επικείμενοι περιβαλλοντικοί κανονισμοί θα συνεισφέρουν στη διάλυση πλοίων, όμως αν οι εφοπλιστές προχωρήσουν σε μαζικές, απερίσκεπτες παραγγελίες νέων πλοίων, τότε η όποια θετική επίδραση των κανονισμών θα είναι βραχύβια.

    Ο Πέτρος Παππάς απάντησε εξάλλου με χιούμορ όταν ρωτήθηκε για το τι βλέπει για τι 2018: “Έχασα την κρυστάλλινη σφαίρα μου! Αλλά νομίζω ότι το 2018 θα είναι κατά μέσο όρο καλύτερο από το 2017. Δεν ξέρω σε ποιον βαθμό, αλλά καθώς η ανάπτυξη της προσφοράς θα είναι στο 2% και της ζήτησης άνω του 3,5%, νομίζουμε ότι αυτό θα δώσει μία ώθηση στην αγορά. Αυτό για το οποίο ανησυχούμε περισσότερο είναι το πρώτο τρίμηνο, για το οποίο καλυπτόμαστε. Κατά τ’ άλλα, νομίζω ότι γενικά θα είναι καλύτερο”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μαργαρώνης: Οι εφοπλιστές καθορίζουν το αν θα υπάρξει κύμα παραγγελιών, όχι τα ναυπηγεία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Οικονόμου – Α. Πολέμης: «Τιτανομαχία» αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Α. Φράγκου: Πάνω από 300 εκατ. δολάρια για την αναχρηματοδότηση του δανεισμού της Navios Holdings



    ΣΧΟΛΙΑ