• Business

    Ανανέωσης συνέχεια για τη Neda Maritime (οικογένεια Λυκιαρδόπουλου)

    ναυτιλία


    Στην πώληση ενός από τα παλαιότερα τάνκερ του στόλου της προχώρησε η ναυτιλιακή Neda Maritime, συμφερόντων της οικογένειας Λυκιαρδόπουλου, στο πλαίσιο της ανανέωσης του στόλου της

    Ο λόγος για το VLCC Amantea (χωρητικότητας 309.288 dwt και κατασκευής 2002), το οποίο πωλήθηκε σε εταιρεία ελληνικών συμφερόντων, αγνώστων λοιπών στοιχείων, έναντι ποσού ύψους 23,5-24 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Σημειωτέον ότι το πλοίο, που η Neda Maritime είχε αποκτήσει το 2004 έναντι 95 εκατομμυρίων δολαρίων και του είχε βάλει πωλητήριο από τον περασμένο Μάρτο, είχε πρόσφατα περάσει από ειδική επιθεώρηση.

    Όπως γράφαμε και τον προηγούμενο μήνα στο mononews.gr, η Neda βρίσκεται σε φάση ανανέωσης του στόλου της, που μετρά 10 τάνκερ και 16 bulkers, και ήδη πρόσφατα παρέλαβε το χωρητικότητας 299.300 dwt VLCC Arosa από τα ναυπηγεία Hyundai Heavy Industries, το οποίο στοίχισε στην εταιρεία 95 εκατομμύρια δολάρια, ενώ φέρεται ακόμα να έχει παραγγείλει ένα τάνκερ VLCC, προς παράδοση το 2019, με οψιόν για ένα ακόμα, με την τιμή τους να εκτιμάται στα 81 με 82 εκατομμύρια δολάρια το καθένα.

    Παράλληλα, στα τέλη του 2016 η Neda είχε πουλήσει ένα άλλο παλιό τάνκερ μεταφοράς προϊόντων, το χωρητικότητας 105.000 dwt Siena (κατασκευής 2002) έναντι 15 εκατομμυρίων δολαρίων στην Bakri Navigation.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αγγελική Φράγκου: Έπεσαν κατά 18 εκατ. τα κέρδη, αλλά αισιοδοξεί

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι δείχνουν οι δείκτες για τη ναυλαγορά ξηρού φορτίου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Π. Λιβανός: Η GasLog Partners άντλησε σχεδόν 140 εκατ. δολάρια και ετοιμάζεται να πάρει πλοίο από τη μητρική της



    ΣΧΟΛΙΑ