• Business

    Άλλο ένα δύσκολο τρίμηνο για την Aegean Marine Petroleum Network

    Aegean Marine Petroleum Network


    Καθαρές ζημίες ύψους 3,4 με 4,4 εκατομμυρίων δολαρίων αναμένεται να ανακοινώσει για το τρίτο τρίμηνο του έτους η ναυτιλιακή Aegean Marine Petroleum Network, όπως προανήγγειλε η εταιρεία, επιβεβαιώνοντας πως ο δρόμος προς την ανάκαμψή της παραμένει δύσβατος.

    Με βάση τα όσα προανήγγειλε η Aegean Marine, οι ζημίες ανά μετοχή αναμένεται να διαμορφωθούν στο γ’ τρίμηνο του 2017 σε περίπου 10 σεντς του δολαρίου, όταν οι αναλυτές εκτιμούσαν πως το αποτέλεσμα που θα ανακοινωνόταν θα ήταν αντίστροφο, δηλαδή κέρδη 10 σεντς ανά μετοχή.

    Παρά τις διοικητικές αλλαγές και τις πρωτοβουλίες για εξοικονόμηση από δαπάνες, ο πρόεδρος της Aegean Marine, Jonathan McIlroy, δήλωσε ότι η αγορά συνεχίζει να πιέζει τα περιθώρια πωλήσεων, περιορίζοντας τα ακαθάριστα έσοδα της εταιρείας και τις δυνατότητες μείωσης των λειτουργικών δαπανών της. Αναφέρθηκε επίσης στους τυφώνες που έπληξαν τις Ηνωμένες Πολιτείες και την πυρκαγιά σε διυλιστήριο της Shell στην Ευρώπη ως παράγοντες που επηρέασαν αρνητικά την εταιρεία.

    Το τρίτο τρίμηνο του 2017 είδαμε μία συνέχιση των προκλητικών τάσεων στην αγορά”, ανέφερε ο McIlroy. “Τρεις τυφώνες και μία σοβαρή πυρκαγιά σε διυλιστήριο επιδείνωσαν ένα ήδη δύσκολο περιβάλλον στο τρίτο τρίμηνο. Παρά τη μετριοπαθή βελτίωση σε κάποιους τομείς της ναυτιλιακής βιομηχανίας, οι αγορές πετρελαίου και ο τομέας των ναυτιλιακών καυσίμων παρέμειναν υπό μεγάλη πίεση”, πρόσθεσε.

    Τα αναλυτικά αποτελέσματα τριμήνου της εταιρείας αναμένονται στις 15 Νοεμβρίου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πούλησε πλοίο της σε συμφέρουσα τιμή η New Vision του Άρη Μπαταγιάννη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Α. Φράγκου: Στην τελική ευθεία η αναχρηματοδότηση του χρέους της Navios Holdings

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σ. Τσαντανής: Θετικά τα στοιχεία του τριμήνου για τη Seanergy Maritime



    ΣΧΟΛΙΑ