• Business

    Ο Λέων Γιόχαη ο ιδιοκτήτης του σκάφους Saint που κάηκε στην Μύκονο. Το success story του επιχειρηματία (video)

    Λέων Γιόχαη

    Λέων Γιόχαη. Επικεφαλής zulutrade.com


    Ένα από τα πιο όμορφα κότερα που υπήρχαν στην Ελλάδα κάηκε τα ξημερώματα στην Μύκονο. Το σκάφος με το όνομα Saint ανήκε στον επιχειρηματία Λέων Γιόχαη. Το είχε αγοράσει μεταχειρισμένο προ ολίγων ετών και είχε ξοδέψει μια ολόκληρη περιουσία για το μετασκευάσει. Μάλιστα κάθε καλοκαίρι το Saint άραζε στην παραλία της Ψαρούς για αρκετές εβδομάδες και πάντα ήταν θέμα συζήτησης καθώς εθεωρείτο από τα πιο πολυτελή κότερα. Ο επιχειρηματίας είναι φίλος με τον εφοπλιστή Γιάννη Κούστα και μάλιστα οι δυο τους είναι μέτοχοι στην εταιρία zulutrade.com. O κ. Γιόχαη είχε πάει στον Νησί των ανέμων για να περάσει τις γιορτές του Πάσχα. Ευτυχώς κανείς από τους επιβάτες (ούτε φυσικά ο κ. Γιόχαη) του Yacht έπαθαν το παραμικρό. Ο  ίδιος, βέβαια, ο επιχειρηματίας, στην προσπάθειά του να πηδήξει απο το καιόμενο σκάφος για να σωθεί, γλίστρησε και χτύπησε ελαφρά στην πλάτη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γιόχαη και η παρέα του για τις μέρες του Πάσχα, θα φιλοξενηθούν στο σπίτι του καλού του φίλου Σάμι Φάις στη Μύκονο.

    Ποιος είναι ο 43χρονος επιχειρηματίας 

    Ο Λέων Γιόχαη (γεννήθηκε το 1974) σπούδασε οπτομετρία στην Ιταλία για να ακολουθήσει τη δραστηριότητα των γονιών του. Αντί όμως να δουλέψει στο κατάστημα οπτικών της οικογένειάς του, δούλευε από το υπόγειο τη δημιουργία ιστοσελίδων. Η ενασχόληση με την κατασκευή ιστοσελίδων ξεκίνησε από το 1999 τον οδήγησε το 2001 στη δημιουργία της InternetQ που μεταξύ άλλων κατασκεύαζε ιστοσελίδες χρηματιστηριακών. «Ακολούθως δραστηριοποιήθηκε στην αγορά των ringtones. Ήταν η εποχή που όλοι αγόραζαν διαφορετικούς ήχους για τα κινητά τους και την εταιρεία μου τελικά την πούλησα στις ΗΠΑ» είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξη του.

    Από το 2007 επέστρεψε στην Ελλάδα και ξεκίνησε την www.zulutrade.com την πιο επιτυχημένη ιδέα του, αποτέλεσμα του συνδυασμού της αγάπης του για το Διαδίκτυο και για το trading.

    Η πρωτοποριακή πλατφόρμα Zulutrade με τζίρο δεκάδων εκ. ευρώ ξεκίνησε το 2007. Τότε ο Λέων έπαιζε με τις συναλλαγματικές ισοτιμές στο Forex στην Αμερική και ακολουθούσε έμπειρους trader s που να ήξεραν καλά την αγορά συναλλάγματος. Έφτιαξε ένα λογισμικό με το οποίο ακολουθούσε τις συμβουλές τους και απευθείας πόνταρε σε αυτά που πρότειναν.

    Όπως έχει δηλώσει παλαιότερα : «Μετά φίλοι και γνωστοί άρχισαν να ακολουθούν τις συμβουλές μου, που ήταν αυτές των traders που είχα επιλέξει, και κέρδιζα από τις προμήθειες, με αποτέλεσμα σύντομα να κερδίζω περισσότερα από τις προμήθειες παρά από τα πονταρίσματα. Και έτσι αποφάσισα να οργανώσω καλύτερα την ιδέα και να γίνει ιστοσελίδα. Συνεργάστηκα και επισήμως με τους τρεις traders και άρχισαν να πληθαίνουν οι εγγραφές».

    Λίγα χρόνια μετά την ίδρυσή του χαρακτηρίστηκε μια από τις 100 πιο… υποσχόμενες εταιρείες στον κόσμο από την βρετανική Telegraph.

    Λέων Γιόχαη. Επικεφαλής zulutrade.com
    Λέων Γιόχαη. Επικεφαλής zulutrade.com

    Πώς ακριβώς όμως λειτουργεί το www.zulutrade.com; «Στο www.zulutrade.com γράφονται οι traders και οι followers. Οι traders προτείνουν κινήσεις και οι followers ακολουθούν για να εξασφαλίζουν αποδόσεις. Οι traders συμβουλεύουν και κερδίζουν προμήθειες από τις κινήσεις αυτών που τους ακολουθούν. Όσο πιο επιτυχημένες συμβουλές-εκτιμήσεις κάνει ένας trader τόσο πιο ψηλά μπαίνει στη λίστα του www.zulutrade.com και τόσο περισσότεροι followers θέλουν να τον ακολουθήσουν για να εξασφαλίσουν τις καλύτερες αποδόσεις. Έτσι το www.zulutrade.com γίνεται ένα site επενδυτικής δικτύωσης με στόχο τη συμβουλευτική για πιο αποδοτικές κινήσεις.» είχε εξηγήσει ο ίδιος σε παλαιότερη συνέντευξη του.

    Σήμερα στο www.zulutrade.com είναι εγγεγραμμένοι 700.000 ενεργοί followers που επιλέγουν ποιους traders να ακολουθήσουν, και με τις συμβουλές τους αγοράζουν και πωλούν συνάλλαγμα. Η Zulutrade δίνει τη δυνατότητα σε κάθε επενδυτή να χρησιμοποιεί την εμπειρία και την τεχνογνωσία μερικών από τους πιο γνωστούς διαχειριστές κεφαλαίων στον κόσμο, προκειμένου να εκμεταλλευθεί τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται σε όλες τις αγορές (μετοχών, ισοτιμιών κ.λπ.).

    Κάθε μήνα προστίθενται 45.000 νέοι χρήστες και σταδιακά αυξάνεται και  αυτός ο αριθμός, ενώ ο τζίρος αυξάνεται κατά 30% ετησίως. Οι επενδυτές-χρήστες που επιλέγουν την πλατφόρμα μας προέρχονται από όλο τον κόσμο.

    Ο καλύτερός trader ήταν ένας πιτσιρικάς 18 χρονών, μαθηματικό μυαλό από τη Λευκορωσία ο οποίος κέρδισε πέρυσι 1 εκατ. ευρώ σε προμήθειες από τα κέρδη όσων τον ακολουθούν. Μετά τον εκτόπισε ένας Κινέζος ο οποίος ανέβαινε σταθερά στη λίστα (με τους επιτυχημένους συμβούλους) τα τελευταία χρόνια και σήμερα είναι πρώτος. Τώρα και πάλι στην κορυφή είναι ένας Ρώσος.

    (Δείτε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του κ. Γιόχαη  στην Δημοσιογράφο και αρχισυντάκτρια του Mononews.gr  Λίλιαν Μαργαρίτη προ ολίγων ετών)

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Φωτιά σε σκάφος στη Μύκονο (pic)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το σκάφος που κάηκε στη Μύκονο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σοφία Γιαννικοπούλου: Παίρνει 20.000 ευρώ διατροφή (από τον Γιάννη Κούστα), αλλά ζητάει 50.000 ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ