• Business

    Λέων Γιόχαη: Πώς το υπερπολυτελές “Saint” έγινε στάχτη – Χάθηκαν κοσμήματα τεράστιας αξίας (video)

    Γιόχαη Κούστας

    Ο εφοπλιστής Γιάννης Κούστας (κέντρο) με το Λέοντα Γιόχαη (δεξιά)


    Όλα έδειχναν πως κυλούσαν… αρμονικά στην κοσμοπολίτικη Ψαρού το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης (12 Απριλίου). Ωστόσο, τα ξημερώματα της Μεγάλης Πέμπτης (13 Απριλίου), μέσα σε δευτερόλεπτα το custom made πιάνο  -ειδικό μέγεθος για να χωρέσει στο πολυτελές σαλόνι του γιοτ “Saint”, ιδιοκτησίας του επιχειρηματία Λέοντα Γιόχαη- τυλίγεται στις φλόγες, οι οποίες εξαπλώθηκαν παντού πάρα πολύ γρήγορα, παρασέρνοντας τα πάντα στο διάβα τους.

    Όπως ήταν λογικό, ο ισχυρός επιχειρηματίας πανικοβλήθηκε και από το κινητό του τηλέφωνο κάλεσε απεγνωσμένα σε βοήθεια.

    Οι δέκα επιβαίνοντες, ανάμεσα τους και αρκετές εντυπωσιακές παρουσίες, ούρλιαζαν και αναζητούσαν τρόπο να γλιτώσουν. Στην προσπάθειά του να ξεφύγει από τις απειλητικές φλόγες, ο κ. Γιόχαη χτύπησε κιόλας στη μέση του, ευτυχώς ελαφρά.

    Όλοι κατόρθωσαν να διαφύγουν, όχι όμως με το τέντερ του Saint αλλά χρησιμοποιώντας την πλευστική συσκευή, ενώ λίγα λεπτά μετά το 35 μέτρων υπερπολυτελές σκάφος έγινε παρανάλωμα του πυρός.

    Γιόχαη Κούστας
    Ο εφοπλιστής Γιάννης Κούστας (κέντρο) με το Λέοντα Γιόχαη (δεξιά)

    Ρολόι αξίας 200.000 ευρώ

    Μαζί με το σκάφος, στις φλόγες παραδόθηκαν και πάρα πολλά κοσμήματα και τιμαλφή ανυπολόγιστης αξίας.

    Μάλιστα, ανάμεσα σε αυτά τα πολύτιμα αντικείμενα έγιναν στάχτη, ήταν και ένα πανάκριβο ρολόι ιδιοκτησίας του κ. Γιόχαη, του οποίου η αξία -σύμφωνα με πληροφορίες- ξεπερνούσε τις 200.000 ευρώ, ενώ έφερε την υπογραφή ενός από τους μεγαλύτερους οίκους υψηλής ωρολογοποιίας της Ελβετίας.

    Μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα, οι δυνάμεις του Λιμενικού έφτασαν στο σημείο και έδωσαν πραγματικό αγώνα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ η διάσημη Ψαρού έγινε από τη μια στιγμή στην άλλη από επίγειος παράδεισος, μια άλλη Αρμάτα.

    Το 35 μέτρων Saint έμοιαζε σαν να έχει πυρποληθεί με τις φλόγες να λάμπουν κάτω απ’ το φως του φεγγαριού δημιουργώντας ένα φαντασμαγορικό όμως ταυτόχρονα δραματικό -από κάθε άποψη- θέαμα. Ο λόγος;  Το γιοτ αξίας 2,5 εκατ. ευρώ φέρει πάνω του τέσσερις τόνους πετρέλαιο και αν βούλιαζε στον κόλπο της Ψαρούς, η περιβαλλοντική ρύπανση που θα προκαλούσε, θα οδηγούσε σε ένα εφιαλτικό ντόμινο καταστροφών για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην παραλία και περιμετρικά αυτής.

    Δείτε πόσο εντυπωσιακό ήταν το Saint:

    Όπως είναι εύλογα κατανοητό, η οικονομική ζημιά που υπέστη ο κ. Γιόχαη είναι τεράστια, καθώς εκτός από τα 2,5 εκατ. ευρώ που ήταν η αξία μόνο του γιοτ, τα πολύτιμα αντικείμενα και κοσμήματα που χάθηκαν μαζί του, ανέβασαν το συνολικό ποσό των απωλειών σε δυσθεώρητα ύψη.

    Παρόλα αυτά, η επέμβαση των δυνάμενων του Λιμενικού απεδείχθη καθοριστική. Ο λιμενάρχης, με την βοήθεια όσων ανδρών είχε εκείνη τη στιγμή στη διάθεση του και με την συνδρομή του ταχύπλοου σκάφος που διέθεσε το γνωστό beach bar-restaurant Nammos, κατάφεραν να ρυμουλκήσουν το Saint στα ανοιχτά και να σώσουν την Ψαρού από βέβαιη οικολογική και οικονομική καταστροφή.

    Οι πρώτες πληροφορίες και μαρτυρίες του πληρώματος λένε ότι η πυρκαγιά φαίνεται να ξέσπασε εξαιτίας κάποιας ηλεκτρολογικής βλάβης, αν και τα πιο ασφαλή συμπεράσματα θα προκύψουν μετά το πέρας της προανάκρισης που διενεργείται από το Λιμενικό στα πλαίσια του νομοθετικού διατάγματος 712/70 (ναυτικό ατύχημα).

    Όμως, η ρυμούλκηση του Saint, το οποίο είναι βυθισμένο στα 60 μέτρα και έχει καεί μέχρι την ίσαλο γραμμή, είναι σχεδόν αδύνατη. Το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής θα έφτανε στη Μύκονο κλιμάκιο της ασφαλιστικής εταιρείας στην οποία ήταν ασφαλισμένο το γιοτ για να διενεργήσει αυτοψία.

    Γιόχαη Κούστας Saint
    Ο επιχειρηματίας Λέων Γιόχαη (αριστερά) και ο εφοπλιστής Γιάννης Κούστας (στο βάθος αριστερά)

    Δείτε το video με το υπερπολυτελές γιοτ να τυλίγεται στις φλόγες:

    Ποιος είναι ο 43χρονος Λέων Γιόχαη

    Ο Λέων Γιόχαη (γεννήθηκε το 1974) σπούδασε οπτομετρία στην Ιταλία για να ακολουθήσει τη δραστηριότητα των γονιών του. Αντί όμως να δουλέψει στο κατάστημα οπτικών της οικογένειάς του, δούλευε από το υπόγειο τη δημιουργία ιστοσελίδων. Η ενασχόληση με την κατασκευή ιστοσελίδων ξεκίνησε από το 1999 τον οδήγησε το 2001 στη δημιουργία της InternetQ που μεταξύ άλλων κατασκεύαζε ιστοσελίδες χρηματιστηριακών. «Ακολούθως δραστηριοποιήθηκε στην αγορά των ringtones. Ήταν η εποχή που όλοι αγόραζαν διαφορετικούς ήχους για τα κινητά τους και την εταιρεία μου τελικά την πούλησα στις ΗΠΑ» είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξη του.

    Από το 2007 επέστρεψε στην Ελλάδα και ξεκίνησε την www.zulutrade.com την πιο επιτυχημένη ιδέα του, αποτέλεσμα του συνδυασμού της αγάπης του για το Διαδίκτυο και για το trading.

    Η πρωτοποριακή πλατφόρμα Zulutrade με τζίρο δεκάδων εκατ. ευρώ ξεκίνησε το 2007. Τότε ο Λέων έπαιζε με τις συναλλαγματικές ισοτιμές στο Forex στην Αμερική και ακολουθούσε έμπειρους trader s που να ήξεραν καλά την αγορά συναλλάγματος. Έφτιαξε ένα λογισμικό με το οποίο ακολουθούσε τις συμβουλές τους και απευθείας πόνταρε σε αυτά που πρότειναν.

    Όπως έχει δηλώσει παλαιότερα: «Μετά φίλοι και γνωστοί άρχισαν να ακολουθούν τις συμβουλές μου, που ήταν αυτές των traders που είχα επιλέξει, και κέρδιζα από τις προμήθειες, με αποτέλεσμα σύντομα να κερδίζω περισσότερα από τις προμήθειες παρά από τα πονταρίσματα. Και έτσι αποφάσισα να οργανώσω καλύτερα την ιδέα και να γίνει ιστοσελίδα. Συνεργάστηκα και επισήμως με τους τρεις traders και άρχισαν να πληθαίνουν οι εγγραφές».

    Λίγα χρόνια μετά την ίδρυσή του χαρακτηρίστηκε μια από τις 100 πιο… υποσχόμενες εταιρείες στον κόσμο από την βρετανική Telegraph.

    Λέων Γιόχαη. Επικεφαλής zulutrade.com
    Λέων Γιόχαη. Επικεφαλής zulutrade.com

    Πώς ακριβώς όμως λειτουργεί το www.zulutrade.com; «Στο www.zulutrade.com γράφονται οι traders και οι followers. Οι traders προτείνουν κινήσεις και οι followers ακολουθούν για να εξασφαλίζουν αποδόσεις. Οι traders συμβουλεύουν και κερδίζουν προμήθειες από τις κινήσεις αυτών που τους ακολουθούν. Όσο πιο επιτυχημένες συμβουλές-εκτιμήσεις κάνει ένας trader τόσο πιο ψηλά μπαίνει στη λίστα του www.zulutrade.com και τόσο περισσότεροι followers θέλουν να τον ακολουθήσουν για να εξασφαλίσουν τις καλύτερες αποδόσεις. Έτσι το www.zulutrade.com γίνεται ένα site επενδυτικής δικτύωσης με στόχο τη συμβουλευτική για πιο αποδοτικές κινήσεις», είχε εξηγήσει ο ίδιος σε παλαιότερη συνέντευξη του.

    Σήμερα στο www.zulutrade.com είναι εγγεγραμμένοι 700.000 ενεργοί followers που επιλέγουν ποιους traders να ακολουθήσουν, και με τις συμβουλές τους αγοράζουν και πωλούν συνάλλαγμα. Η Zulutrade δίνει τη δυνατότητα σε κάθε επενδυτή να χρησιμοποιεί την εμπειρία και την τεχνογνωσία μερικών από τους πιο γνωστούς διαχειριστές κεφαλαίων στον κόσμο, προκειμένου να εκμεταλλευθεί τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται σε όλες τις αγορές (μετοχών, ισοτιμιών κ.λπ.).

    Κάθε μήνα προστίθενται 45.000 νέοι χρήστες και σταδιακά αυξάνεται και  αυτός ο αριθμός, ενώ ο τζίρος αυξάνεται κατά 30% ετησίως. Οι επενδυτές-χρήστες που επιλέγουν την πλατφόρμα μας προέρχονται από όλο τον κόσμο.

    Ο καλύτερός trader ήταν ένας πιτσιρικάς 18 χρονών, μαθηματικό μυαλό από τη Λευκορωσία ο οποίος κέρδισε πέρυσι 1 εκατ. ευρώ σε προμήθειες από τα κέρδη όσων τον ακολουθούν. Μετά τον εκτόπισε ένας Κινέζος ο οποίος ανέβαινε σταθερά στη λίστα (με τους επιτυχημένους συμβούλους) τα τελευταία χρόνια και σήμερα είναι πρώτος. Τώρα και πάλι στην κορυφή είναι ένας Ρώσος.

    Λέων Γιόχαη
    Λέων Γιόχαη. Επικεφαλής zulutrade.com

    Μετά το επιτυχημένο Zulutrade ο δαιμόνιος επιχειρηματίας δημιούργησε το ΚΥΟΝ. Το ΚΥΟΝ ουσιαστικά πρόκειται για ένα κολάρο που δίνει τη δυνατότητα στον ιδιοκτήτη να ξέρει την κάθε στιγμή όχι μόνο που βρίσκεται αλλά και πώς νιώθει ο σκύλος του.

    Η όλη ιδέα, προέκυψε από την αγάπη του την τεχνολογία και τα ζώα. Το κολάρο ΚΥΟΝ, που βγαίνει ταυτόχρονα σε 160 χώρες από τον Αύγουστο, παράγεται στην Κίνα με μια τεχνολογία που αναπτύχθηκε τα τελευταία 2,5 χρόνια στα γραφεία της εταιρείας.

    «Κολάρα υπάρχουν κι άλλα τα οποία κυρίως εντοπίζουν το σκύλο αν χαθεί. Το ΚΥΟΝ όμως κάνει πολύ περισσότερα. Δίνει τη δυνατότητα στον ιδιοκτήτη του σκύλου να ξέρει την κάθε στιγμή όχι μόνο που βρίσκεται αλλά και πώς νιώθει ο σκύλος και να τον κάνει να νιώθει καλύτερο», είχε πει παλαιότερα σε μια από τις συνεντεύξεις του.

    Δείτε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του κ. Γιόχαη  στην Δημοσιογράφο και αρχισυντάκτρια του Mononews.gr Λίλιαν Μαργαρίτη προ ολίγων ετών:

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Tράπεζα Πειραιώς: Από σήμερα ο Χρ. Μεγάλου επισήμως στο τιμόνι

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  H περίεργη σχέση της Yolenis με τους Χατζηιωάννου και ο πόλεμος ΤΑΙΠΕΔ- Στηβ Κακέτση

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  To συγκλονιστικό sms ενός επιχειρηματία: Οι τοκογλύφοι μου ζητούν 2-3% τον μήνα



    ΣΧΟΛΙΑ