• Business

    Λιανεμπόριο: Τα στοιχεία δείχνουν κατάρρευση. Ποιος στρατηγικός παίκτης μπαίνει σφήνα στα μαγαζιά του Μαρινόπουλου


    Ούτε η πασχαλινή περίοδος έφερε την πολυπόθητη… ανάσταση στην αγορά των σούπερ μάρκετ. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις για τον Απρίλιο, η πτώση της κατανάλωσης τον περασμένο μήνα στο οργανωμένο λιανεμπόριο τροφίμων κινήθηκε κοντά στο 10%, ενώ η πτώση ήταν ακόμα μεγαλύτερη στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, σκιαγραφώντας μία ζοφερή πραγματικότητα για την αγορά, η οποία πλέον εκτιμάται πως μέχρι το τέλος του χρόνου θα καταγράψει μεγαλύτερες απώλειες από τις αρχικά εκτιμώμενες.

    Μία πραγματικότητα, βέβαια, που εν μέρει οι ίδιες οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ έχουν προκαλέσει με τον “πόλεμο” τιμών στον οποίο έχουν επιδοθεί τους τελευταίους μήνες, ο οποίος εν τέλει πλήττει τόσο τα δικά τους κέρδη, όσο και τα κέρδη των προμηθευτών. Κάτι που δε φαινόταν ιδιαίτερα στο πρώτο τρίμηνο του έτους, μέχρι που μπήκε στη… μέση ο Σκλαβενίτης και η ενεργοποίηση του deal για την εξαγορά της Μαρινόπουλος. Τα καταστήματα του Μαρινόπουλου που παρέμεναν κλειστά άνοιξαν και πάλι, αυτή τη φορά υπό την “ομπρέλα” του Σκλαβενίτη, κερδίζοντας και πάλι ένα μέρος του καταναλωτικού κοινού. Ήδη οι πρώτες πληροφορίες για την πορεία των καταστημάτων του πρώην Μαρινόπουλου αναφέρουν ότι ο τζίρος τους κινείται στην περιοχή του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ ημερησίως, και αυτό ενώ βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη η διαδικασία “μετασχηματισμού” τους.

    Εν τω μεταξύ, βάσει της απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού για το deal Σκλαβενίτη-Μαρινόπουλου, η Σκλαβενίτης είναι υποχρεωμένη να πουλήσει συνολικά 22 καταστήματα του πρώην Μαρινόπουλου, και ήδη πληροφορίες του mononews.gr αναφέρουν πως στρατηγικός παίκτης έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση δέκα από αυτών των καταστημάτων, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για την ταυτότητα του υποψήφιου αγοραστή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Moody’s: Η Ελλάδα πρέπει να τρέξει εάν θέλει να βγει στις αγορές το 2018

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: The Wise Man: Τι θα σκεφθεί ο δαιμόνιος Δημήτρης Κούτρας του Ελλάκτωρα;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ξεκινάει ο κύκλος των συζητήσεων στο υπουργικό συμβούλιο για τη συμφωνία – «Επίθεση» του ΣΥΡΙΖΑ στον Μητσοτάκη



    ΣΧΟΛΙΑ