• Business

    Το Κατάρ απαντά στα περί «fake news» του Κατρούγκαλου για την απόσυρση των επενδύσεων

    • NewsRoom
    Qatar

    O εμίρης του Κατάρ, σεΐχης Abdullah bin Nasser bin Khalifa Al-Thani


    Απαντήσεις στα όσα ανέφερε ο Γιώργος Κατρούγκαλος περί «fake news» σχετικά με τα όσα αναφέρθηκαν περί απόσυρσης των επενδυτικών σχεδίων του Κατάρ δίνει η  Al Rayyan Greece.

    Η εταιρεία τονίζει πως από το 2014 και ακόμα και σήμερα έρχεται αντιμέτωπη με δικαστικές εμπλοκές η οποίες κωλύουν τη συνέχιση της δραστηριότητάς της.

    Ολόκληρη η ανακοίνωση της Al Ryyan

    «Επειδή διαπιστώνουµε ότι από ορισμένες πλευρές επιχειρείται να δοθούν διαφορετικές προεκτάσεις στην ανακοίνωσή µας για διακοπή των επενδύσεών µας στην Ελλάδα, διευκρινίζουµε ρητά ότι αναφερθήκαµε στις επενδύσεις µας στη Ζάκυνθο και την Οξιά, οι οποίες έχουν ανασταλεί λόγω δικαστικών εµπλοκών από το 2014 τουλάχιστον και συνεχίζονται μέχρι σήμερα συμπεριλαµβανοµένων και διώξεων των εκπροσώπων µας ώστε να καθίσταται η επενδυτική µας δραστηριότητα στα έργα αυτά δύσκολη. Πέραν αυτού καµία ερµηνεία της ανακοίνωσής µας δεν είναι αποδεκτή».

    Σε μια πρώτη της ανακοίνωση, η Al Rayyan επισήμαινε ότι «τα σχέδια για την Ελλάδα ναυάγησαν και με το ζόρι δεν γίνονται επενδύσεις», τονίζοντας ότι κατά καιρούς «υμβαίνει να αντιμετωπίζει κάποια πολιτικά ζητήματα, αλλά στην περίπτωση των επενδύσεων δεν έχει αντιμετωπίσει δυσκολίες, πόσο μάλλον δυσφήμιση, παρά μόνο στην Ελλάδα. Οι επενδύσεις του Κράτους του Κατάρ τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και σε Ευρωπαϊκό απασχολούν επαγγελματικά χιλιάδες κόσμο. Μερικοί , δεν επιθυμούν να γίνουν επενδύσεις στην Ελλάδα γενικότερα ».

    Χθες ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος έσπευσε να διαψεύσει την είδηση περί απόσυρσης του Κατάρ, κάνοντας λόγο για «fake news».

    Διεμήνυσε δε πως «όσοι διακινούν τα σενάρια αυτά υπονομεύουν ευθέως το εθνικό συμφέρον».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέο πλήγμα στην επενδυτική προπαγάνδα της κυβέρνησης: Τα μαζεύει και φεύγει από την Ελλάδα το Κατάρ



    ΣΧΟΛΙΑ