• Business

    Η ΔΕΗ ψάχνει σύμβουλο-εισπρακτική για να μειώσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

    ADMHE ΑΔΜΗΕ ΔΕΗ Παναγιωτάκης

    Εμμ. Παναγιωτάκης – Πρόεδρος ΔΕΗ


    Μία εταιρεία-σύμβουλο που θα αναλάβει να προτείνει και να υλοποιήσει μέτρα και δράσεις για τον περιορισμό της τεράστιας διαρροής που παρατηρείται στα ταμεία της λόγω των ανεξόφλητων οφειλών πελατών της, που πλέον έχουν φτάσει σε αστρονομικά επίπεδα, αναζητά η ΔΕΗ.

    Όπως αναφέρεται στη διακήρυξη της επιχείρησης για την πρόσληψη του εν λόγω συμβούλου, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ ανέρχονται σε “ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα”, περίπου στα 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτό λοιπόν που θέλει η ΔΕΗ είναι να εκπονηθεί ένα αναλυτικό σχέδιο που θα δίνει έμφαση στη διαχείριση των πελατών εκείνων που παρουσιάζουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την επιχείρηση, ώστε να ρυθμιστούν οι οφειλές αυτές, και κατόπιν να υλοποιηθεί αυτό το σχέδιο, φέρνοντας περισσότερα έσοδα στα ταμεία της.

    Ουσιαστικά, ο “σύμβουλος” που ζητά η ΔΕΗ θα λειτουργήσει εν μέρει ως εισπρακτική εταιρεία, καθώς θα αποκτήσει πρόσβαση στα στοιχεία των πελατών της ΔΕΗ, κατηγοριοποιώντας τους ανάλογα με το ύψος των οφειλών τους, το επάγγελμά τους, τον τόπο κατοικίας τους κλπ. Έπειτα θα καταρτίσει το πλάνο του για το πώς θα προσεγγίσει τους οφειλέτες και ποιες δράσεις θα αναλάβει σε κάθε περίπτωση, ώστε να μεγιστοποιήσει τα έσοδα της ΔΕΗ. Όπως συμβαίνει και με τις εισπρακτικές, θα έρχεται σε επικοινωνία με τους οφειλέτες και θα επιδιώκει την εξωδικαστική διευθέτηση των οφειλών τους, ενώ αν οι προσπάθειες αυτές αποβούν άκαρπες, θα κινείται δικαστικά κατά των οφειλετών.

    Ο σύμβουλος αυτός θα μπορεί επίσης να εισηγηθεί νέα προϊόντα ή νέα κίνητρα που θα μπορούν να προσφέρονται στους πελάτες της επιχείρησης, ενώ θα εκπονήσει επιπλέον έκθεση για τη διαχείριση των τρεχουσών και ληξιπρόθεσμων λογαριασμών και τη δυνατότητα υλοποίησης προγράμματος χρηματοδότησης με εγγύηση τις υπάρχουσες απαιτήσεις έναντι των πελατών της (τιτλοποίηση).

    Αξιοσημείωτο είναι ότι η αμοιβή που θα λάβει θα είναι εν μέρει εξαρτώμενη από τα ποσά των οποίων την ύπαρξη θα πετύχει, με ποσοστά επί των ποσών αυτών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μπόμπολας για πώληση του MEGA: «Αμιγώς επιχειρηματική κίνηση»

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτές είναι οι 10 πιο εργατικές χώρες παγκοσμίως – Σε ποια θέση είναι η Ελλάδα;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στο νοσοκομείο με έμφραγμα ο Βίτσας – Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση



    ΣΧΟΛΙΑ