ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στελέχη της UBS Group πραγματοποίησαν πρόσφατα συναντήσεις με αξιωματούχους της κυβέρνησης Τραμπ, καθώς εξετάζουν στρατηγικές που θα βοηθήσουν την ελβετική τράπεζα να ανταποκριθεί στις αυστηρότερες απαιτήσεις κεφαλαίων στην Ελβετία, σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post. Πιθανές ενέργειες περιλαμβάνουν εξαγορά αμερικανικής τράπεζας ή συγχώνευση, ανέφεραν πηγές που δεν κατονομάστηκαν.
Η UBS, σε ερώτησε του πρακτορείου Bloomberg, παρέπεμψε σε δηλώσεις του CEO Σέρτζιο Ερμότι ότι είναι «νωρίς» για να σχολιάσει μελλοντικά σενάρια.
Ο Eρμότι χαρακτήρισε τους νέους κανόνες «τιμωρητικούς και υπερβολικούς»Ο Eρμότι χαρακτήρισε τους νέους κανόνες «τιμωρητικούς και υπερβολικούς» σε δήλωσή του, ενώ επεσήμανε την ανάγκη προστασίας των μετόχων και των εμπλεκόμενων μερών.
Παράλληλα, υπογράμμισε την πρόθεση της UBS να διατηρήσει την έδρα της στην Ελβετία, τονίζοντας τη σημασία της για την οικονομία της χώρας.
Το Bloomberg είχε αναφέρει ότι η UBS εξετάζει το ενδεχόμενο μετεγκατάστασης, εφόσον οι ελβετικές ρυθμιστικές αρχές επιμείνουν σε αυξημένα κεφαλαιακά αποθέματα, κάτι που η τράπεζα θεωρεί περιοριστικό για τον ανταγωνισμό.
Η UBS πιέζει την κυβέρνηση να επανεξετάσει τις απαιτήσεις που ενδέχεται να την αναγκάσουν να διατηρεί έως και 26 δισ. δολάρια επιπλέον.
Η Ελβετία, που εξακολουθεί να πλήττεται από δασμούς 39% σε εξαγωγές της από την κυβέρνηση Τραμπ, ζήτησε στήριξη από την UBS για τη βελτίωση των εμπορικών της σχέσεων, προσφέροντας έτσι στην τράπεζα ευκαιρία να ενισχύσει τους δεσμούς της με τη Βέρνη.
Διαβάστε επίσης:
http://Κίνα: Στο στόχαστρο τα αμερικανικά τσιπ με έρευνα για ντάμπινγκ και αθέμιτες διακρίσεις
Ποιοι είναι οι πρώτοι δισεκατομμυριούχοι της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ευρώπη
OpenAI και Nvidia: Αναμένεται να ανακοινώσουν επενδύσεις σε κέντρα δεδομένων στο Ηνωμένο Βασίλειο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- CSG – ΕΑΣ: Έπεσαν οι υπογραφές για τη σύσταση της κοινοπραξίας Hellenic Ammunition στο Λαύριο
- Έρχεται νομοθετική ρύθμιση για τις ενισχύσεις των αγροτών με το Mέτρο 23 – Τέλος στο ασαφές πλαίσιο
- Υπερταμείο: Διαγωνισμός 23,6 εκατ. ευρώ για το lifting στο συνοριακό σταθμό στους Εύζωνες
- Βενεζουέλα: Σε ιδιώτες τα πετρέλαια για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια, νέος νόμος στη σκιά του Τραμπ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.