• Business

    Νέος διαγωνισμός στα σκαριά για την μεταστέγαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη


    Νέο διαγωνισμό, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να διεξάγει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την εγκατάστασή της σε νέα γραφεία.

    Τις προηγούμενες μέρες κυκλοφορούσαν φήμες στην αγορά ότι επρόκειτο να γίνει μετεγκατάσταση σε ακίνητο που στεγαζόταν παλαιότερα η ΕΤΒΑ Leasing, συμφερόντων του εφοπλιστή Προκοπίου.

    Πηγές στην διοίκηση της εποπτικής αρχής διαψεύδουν και αναφέρουν ότι κινούνται εκ νέου οι διαδικασίες, διότι ακίνητο που είχε βρει η προηγούμενη διοίκηση (σ.σ. χωρίς να αναφέρεται στο εν λόγω ακίνητο του εφοπλιστή Προκοπίου) δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για την στέγαση των εργαζόμενων. Μέχρι σήμερα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μίσθωνε δύο ορόφους σε εμβληματικό κτίριο στο κέντρο της πρωτεύουσας.

    Ήδη θα έπρεπε να είχε μετακομίσει από τα γραφεία που στεγάζεται σήμερα καθώς το μίσθωμα έχει λήξει και μετά από διαπραγματεύσεις, πληρώνει 82 χιλ. ευρώ από 105 χιλ. ευρώ που ζητούσε ο εκμισθωτής αλλά και από 47 χιλ. ευρώ που πλήρωνε πριν λόγω και των νομοθετικών παρεμβάσεων και των διαπραγματεύσεων της Επιτροπής με τον εκμισθωτή.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς 14 μήνες πριν γινόταν αναφορά σε αυτές τις διαπραγματεύσεις και στο ύψος του μισθώματος αλλά σημειωνόταν η αποζημίωση των 82 χιλ. ευρώ ήταν μέχρι 31/3/20.

    Έως τότε θα έπρεπε να έχει μεταστεγασθεί η Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει και ούτε πρόκειται να γίνει στο ορατό μέλλον μέχρις ότου γίνει νέος διαγωνισμός.

    Η προηγούμενη διοίκηση, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε προτείνει στον τότε υπουργός Υποδομών κ. Χρήστος Σπίρτζη την μετεγκατάστασή της σε ακίνητο του Δημοσίου όπου στεγαζόταν στο Συνεγγυητικό. Πρόταση η οποία δεν προχώρησε, λόγω μικρής χωρητικότητας.

    Τότε η προηγούμενη διοίκηση προέκρινε τη λύση διεξαγωγής διαγωνισμού και βρέθηκε το ακίνητο, όπως λέγεται, ιδιοκτησίας του εφοπλιστή Προκοπή στη συμβολή των δόμων Πανεπιστημίου και Αμερικής στο κέντρο της Αθήνας.

    Η επιλογή του εν λόγω ακινήτου έχει απορριφθεί ωστόσο από τη νέα διοίκηση. Σημειωτέον, ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μετά τις αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο έχει δυναμώσει εποπτικά και παρεμβατικά, κάτι που συνεπάγεται σε νέες προσλήψεις, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει συνένωση και με την ΕΛΤΕ, κάτι που εξυπακούεται σε αύξηση του αριθμού του προσωπικού, άρα θα χρειαστεί επιπλέον χώρος.



    ΣΧΟΛΙΑ