• Business

    Νέες εγκαταστάσεις για τη ΒΙΑΝΕΞ – Επένδυση 10 εκατ. ευρώ

    Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου  ΒΙΑΝΕΞ ΑΕ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος

    Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ ΑΕ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος


    Πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ η επένδυση του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ στις νέες εγκαταστάσεις, που εγκαινιάστηκαν χθες στον Γέρακα.

    Πρόκειται για τον χώρο του πρώην εργοστασίου της Beiersdorf Hellas (Nivea), το οποίο εξαγοράστηκε το 2021 και πλέον εκεί έχει μεταστεγαστεεί η θυγατρική εταιρεία του Ομίλου ΒΙΑΝ Α.Ε.

    Στη νέα μονάδα μεταφέρεται τμήμα της συσκευασίας, όλες οι αποθήκες των εταιρειών, καθώς και υποστηρικτικές υπηρεσίες. Ειδικότερα οι νέες εγκαταστάσεις διαθέτουν αποθήκες με συνολικό εμβαδόν περίπου 9.000 τ.μ. και χωρητικότητα ως και 10.000 παλέτες προϊόντων. Παράλληλα συσκευάζονται και αποθηκεύονται περίπου 500 κωδικοί και προετοιμάζονται για διανομή σε 5.750 φαρμακεία ανά την Ελλάδα.

    Εκτιμάται δε ότι οι παραγγελίες προς το δίκτυο των φαρμακείων θα αγγίζουν τις 60.000 σε ετήσια βάση.

    Οι νέες εγκαταστάσεις διαθέτουν επιπλέον και Τμήμα Επικόλλησης ετικετών ΕΟΦ με πέντε γραμμές ετικετοκόλλησης, εκπαιδευτικούς χώρους και αρκετούς βοηθητικούς χώρους, αλλά και νέα γραφεία και εξωτερικούς κήπουςγια τους 225 εργαζομένους.

    Μεγάλη επένδυση, σταθερή ανάπτυξη

    Στη στήριξη στο ελληνικό επιχειρείν, αλλά και στις προκλήσεις της νέας εποχής αναφέρθηκε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου.

    «Η επένδυση αυτή έγινε μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον, με πολλά εμπόδια και αβεβαιότητες και, μάλιστα, για το διάστημα 2021- 2022, που «έτρεξε» η συγκεκριμένη επένδυση, το clawback και το rebate σε επίπεδο Ομίλου αγγίζει τα 95 εκατ. ευρώ.

    Ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ πληρώνει πολύ μεγάλο τίμημα σε υποχρεωτικές εκπτώσεις και επιστροφές. Παρά τις δυσβάσταχτες επιβαρύνσεις και τα εμπόδια, όμως, η οικογένεια Γιαννακόπουλου και η ΒΙΑΝΕΞ επενδύουν στην Ελλάδα. Οι εταιρείες μας δεν έφυγαν ποτέ, για να πάνε σε φορολογικούς παραδείσους. Επιμένουμε να στηρίζουμε το ελληνικό επιχειρείν, την ελληνική οικονομία και το μέλλον της χώρας», τόνισε ο κ. Γιαννακόπουλος.

    Νέο Ερευνητικό Κέντρο στην Πάτρα

    Η νέα επένδυση εντάσσεται στο επενδυτικό πρόγραμμα της ΒΙΑΝΕΞ.

    Όπως ανέφερε ο κ. Γιαννακόπουλος, στη Βιομηχανική Ζώνη Πατρών δημιουργείται Ερευνητικό Κέντρο για την ανάπτυξη νέων φαρμακευτικών προϊόντων, μια επένδυση ύψους 10 εκατ. ευρώ. Το συγκεκριμένο project θα ολοκληρωθεί προς το τέλος του 2023.

    Επιπλέον σε παραγωγικό επίπεδο στο Εργοστάσιο Α, στο 12ο χλμ της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, έχει δρομολογηθεί νέα γραμμή για την παραγωγή φιαλιδίων και αμπουλών, επένδυση ύψους 4 εκατ. ευρώ, με την οποία διπλασιάζεται η παραγωγική δυναμικότητα στις συγκεκριμένες φαρμακοτεχνικές μορφές.

    Στο δε Εργοστάσιο Γ, στη Λεωφόρο Μαραθώνος στην Παλλήνη, θα πραγματοποιηθεί αναβάθμιση στείρων χώρων και εγκατάσταση νέων γραμμών παραγωγής, για την αύξηση της παραγωγικής δυνατότητας λυόφιλων προϊόντων, ύψους 3,5 εκατ. ευρώ.

    Από τα μεγαλόπνοα σχέδια του Ομίλου δεν θα μπορούσε να λείπει και η επέκταση σε άλλες χώρες. Δημιουργείται δίκτυο πωλήσεων για την προώθηση των προϊόντων της ΒΙΑΝΕΞ και των συνεργαζόμενων εταιρειών σε Βουλγαρία, Αλβανία, Σκόπια καθώς και στο νότιο τμήμα της Σερβίας και της Σλοβενίας.

    Στα εγκαίνια παρέστησαν ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

    Διαβάστε επίσης

    Δ. Γιαννακόπουλος (ΒΙΑΝΕΞ): Προγραμματίζουμε επενδύσεις περίπου 40 εκατ. ευρώ για την επόμενη 2ετία



    ΣΧΟΛΙΑ