• Business

    Οι νέες business του Δουζόγλου στο real estate. Πού θα επενδύσει 45 εκατ. ευρώ


    Στην αναβάθμιση των ακινήτων που έχει αποκτήσει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια προχωρά ο ομογενής επιχειρηματίας Θεόδωρος Δουζόγλου, με τέσσερις εταιρείες συμφερόντων της οικογένειάς του να συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των 70 μεγάλων επενδυτικών σχεδίων που εντάσσονται στον νέο αναπτυξιακό νόμο, την οποία έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομίας.

    Πρόκειται για τις«Καλέπεια Ακινήτων», «Εφιππος 2016», «Canaima» και «Μικρολίμανο», οι οποίες θα πραγματοποιήσουν επενδύσεις στα ακίνητα του ομίλου, συνολικού ύψους άνω των 45 εκατομμυρίων ευρώ, λαμβάνοντας ενισχύσεις για φοροαπαλλαγές της τάξεως των 12 εκατομμυρίων ευρώ.

    Οι επενδύσεις αυτές αποτελούν ουσιαστικά το δεύτερο στάδιο της διείσδυσης του ομογενούς επιχειρηματία από τη Βενεζουέλα στην ελληνική αγορά του real estate, μετά τις διαδοχικές εξαγορές ακινήτων τα τελευταία δύο χρόνια, με έμφαση στα ακίνητα τουριστικού ενδιαφέροντος, ενώ παράλληλα ο Θεόδωρος Δουζόγλου φέρεται να κινείται και στην αγορά της ενέργειας.

    Μεταξύ των ακινήτων που ανήκουν στην οικογένεια Δουζόγλου είναι το ιστορικό κτίριο του ΟΤΕ στη Σταδίου, το κτίριο του ξενοδοχείου “Πεντελικόν” της Κηφισιάς, αλλά και το πρώην ξενοδοχείο “Λητώ” στη Μύκονο, το οποίο απέκτησε σε διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ. Τα τρία αυτά κτίρια από μόνα τους εκτιμάται ότι στοίχισαν πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ στον επιχειρηματία. Στην οικογένεια Δουζόγλου, που παρά τις ηχηρές κινήσεις της στο real estate διατηρεί χαμηλό προφίλ, ανήκει επίσης το ξενοδοχείο Mistral στον Πειραιά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Eurobank: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά των προνομιούχων μετοχών του Δημοσίου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Υγεία: Μόλις δύο μέτοχοι αποδέχθηκαν τη Δημόσια Πρόταση Αποστολόπουλου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η Ελλάδα εξάγει ακριβό ελαιόλαδο στην Πορτογαλία και προμηθεύεται φθηνό



    ΣΧΟΛΙΑ