• Business

    Η νέα (μοναχική) ζωή του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και η νέα δίκη για το ΤΤ

    ËÁÕÑÅÍÔÉÁÄÇÓ – CSIS ÖÙÔ/Ã.×ÑÕÓÏ×ÏÉÄÇÓ


    Μια «σκιά» που ελάχιστα βγαίνει από το σπίτι, ένας άνθρωπος που δεν θυμίζει σε τίποτε πλέον τον πανίσχυρο επιχειρηματία, που θέλησε να γίνει ισχυρότερος ακόμη και από τον κ. Θόδωρο Αγγελόπουλο, είναι σήμερα ο κ.Λαυρέντης Λαυρεντιάδης. Η επιβλητική έπαυλη της Βούλας, εκεί όπου οι αστυνομικοί βρήκαν τακτοποιημένα σε κουτιά, κάποιες δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, την ημέρα που συνελήφθη, είναι πλέον έρημη και χωρίς σημάδια ζωής. Μετά την αποφυλάκιση του το περσινό καλοκαίρι, ο κ. Λαυρεντιάδης κυριολεκτικά εξαφανίστηκε, επιλέγοντας την μετεγκατάστασή του σε ένα άλλο σπίτι και όχι στην έπαυλη όπου διέμενε.

    Επέλεξε αυτό που είχε αγοράσει για την μητέρα του στο Πανόραμα της Βούλας, η οποία είναι ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους που τον στηρίζουν. Το σπίτι δέχθηκε κάποιες μετατροπές, προκειμένου να τακτοποιηθεί κάπως καλύτερα, ο επιχειρηματίας που ανέβηκε στην κορυφή, τόσο απότομα ώστε η πτώση του να αποδειχθεί ακόμη πιο ηχηρή.

    Η νέα του ζωή σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνει τον τελευταίο χρόνο, ατέλειωτες συναντήσεις κυρίως με τους δικηγόρους του λόγω των δικών που εκκρεμούν, αλλά και με κάποιους συμβούλους του από τα παλιά. Άλλωστε σε λίγο καιρό ξεκινάει άλλη μια δίκη αυτή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην οποία επίσης είναι κατηγορούμενος. Καθημερινά υποβάλλεται σε ασκήσεις κινησιοθεραπείας λόγω της ασθένειάς του, ακολουθώντας και συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή. Αυτοί που τον συνάντησαν τυχαία μιλούν πλέον για έναν άλλο Λαυρεντιάδη, ο οποίος άλλαξε μετά την φυλακή όχι στον χαρακτήρα αλλά στην εμφάνιση.

    lavrentiadikateri

    Οι σχέσεις με την Κατερίνα Λαυρεντιάδη

    Τους πρώτους μήνες ήταν η σκιά του παλιού του εαυτού, έχοντας χάσει κιλά και με μια γενειάδα την οποία φρόντισε να ξεφορτωθεί μόλις αποφυλακίστηκε. Δεν έχει συνέλθει εντελώς από την κατάθλιψη που βίωσε μέσα στον Κορυδαλλό, η οποία έγινε ακόμη πιο βαριά με το διαζύγιό του από την σύζυγό του Κατερίνα.

    Η τελευταία μετακόμισε σε μια εξαιρετικής αισθητικής έπαυλη στην Εκάλη μαζί με τα παιδιά τους και απολαμβάνει την νέα της ζωή, κυκλοφορώντας πάντα με την συνοδεία σωματοφυλάκων στα Βόρεια προάστια. 

    Οι σχέσεις του κ. Λαυρεντιάδη με την πρώην γυναίκα του είναι πλέον τυπικές, αν και κάποιοι υποστηρίζουν ότι παραμένουν ακόμη καλές.

    Η κ.Κατερίνα Λαυρεντιάδη τον επισκέφθηκε ελάχιστες φορές από την ημέρα που αποφυλακίσθηκε, φροντίζει όμως να βλέπει τακτικά τα παιδιά τους. Οι δημόσιες εμφανίσεις του είναι κυριολεκτικά ανύπαρκτες και ακόμη και κάποιοι γείτονες στην Βούλα, είναι ζήτημα να τον έχουν πετύχει μια η δύο φορές. Δείγμα και αυτό της επιλεκτικής απομόνωσης του επιχειρηματία, από τα κοινωνικά δρώμενα, αυτά που τόσο λάτρευε την εποχή της παντοδυναμίας του, η οποία παρήλθε ανεπιστρεπτί.

    loua loua

    Από τις glam επετείους με τους πομφόλυγες στο διαζύγιο

    Η σκηνή στην παραλία της Ελούντας πριν από τρία μόλις χρόνια-καλοκαίρι για την ακρίβεια-ήταν κυριολεκτικά σουρεαλιστική. Ένα ζευγάρι απολάμβανε μπροστά σε ένα παραμυθένιο ντεκόρ που είχε στηθεί ειδικά για την περίπτωση, εικόνες και βίντεο από ευτυχισμένες στιγμές της ζωής τους.

    Το ζευγάρι ήταν ο παντοδύναμος τότε επιχειρηματίας κ. Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και η σύζυγός του Κατερίνα, που γιόρταζαν την επέτειο του γάμου τους. Για χάρη τους είχε «κλειστεί» όλη η παραλία του πολυτελούς resort-είχε απαγορευθεί η πρόσβαση σε όλους τους πελάτες-και καθώς το φεγγάρι έλουζε τα ήρεμα νερά, χιλιάδες πομφόλυγες-η σικ εκδοχή της φουσκάλας νερού-εκτοξεύονταν από ειδικό μηχάνημα που είχε επιστρατευτεί για την περίσταση.

    Φέτος το καλοκαίρι η κατάσταση ήταν τελείως διαφορετική για το πάλαι ποτέ λαμπερό ζεύγος, που δεν γιόρτασε καν επέτειο, αφού χώρισαν οριστικά με συναινετικό διαζύγιο. Μετά την σύλληψη του κ. Λαυρεντιάδη για το σκάνδαλο των δανείων της Proton Bank, η αποκαθήλωση του glam ζευγαριού ήταν άμεση και σκληρή, όπως γίνεται συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις. Ο επιχειρηματίας προφυλακίστηκε και η κ. Κατερίνα Λαυρεντιάδη εξαφανίστηκε κυριολεκτικά.

    Στενός της φίλος, που θέλησε να της συμπαρασταθεί, όταν τα δημοσιεύματα έπεφταν σαν το χαλάζι, την πήρε τηλέφωνο πάνω από πενήντα φορές σε μια ημέρα. Δεν του απάντησε ποτέ, ούτε στα μηνύματα που της έγραψε, δείχνοντας του ότι προτιμούσε να μείνει μόνη της. Οι πληροφορίες λένε ότι ελάχιστες φορές-κάποιοι άνθρωποι επιμένουν ότι δεν το έκανε ποτέ-επισκέφτηκε τον σύζυγό της στον Κορυδαλλό κατά την διάρκεια της προφυλάκισής του.

    Το γυαλί της σχέσης τους είχε ήδη ραγίσει και σύμφωνα με τους καλά γνωρίζοντες, τεράστιο ρόλο σε αυτό έπαιξαν οι επιχειρηματικές κινήσεις του κ. Λαυρεντιάδη, τον τελευταίο χρόνο της παντοδυναμίας του. Η σύζυγός του διαφωνούσε με κάποιες επιλογές του, απεχθανόταν τον εξ’ απορρήτων του κ. Πέτρο Κυριακίδη-που εξαφανίστηκε λίγο πριν συλληφθεί και εικάζεται ότι βρίσκεται κάπου στην Λατινική Αμερική-και του ζητούσε να αναθεωρήσει κάποιες αποφάσεις του.

    alfa nero

    Ήθελαν το Alpha Nero!

    Υπήρχαν βέβαια και αποφάσεις του με τις οποίες συμφωνούσε απόλυτα. Μια από αυτές είχε να κάνει με την αγορά μιας θαλαμηγού, όχι όμως μιας οποιασδήποτε θαλαμηγού. Κάποιοι δεν έχουν ξεχάσει την έπαρση του ζεύγους, όταν όλα ήταν καλά και την άγνωστη σχετικά ιστορία με το Alpha Nero, το πρώην πλωτό παλάτι του Θόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου.

    Όταν εκμυστηρεύθηκαν σε στενό τους συνεργάτη που είχε στενές σχέσεις με το ζεύγος Αγγελόπουλου, ότι θέλουν να το αγοράσουν, ο τελευταίος κανόνισε ένα δείπνο στο σπίτι του, ώστε τα δύο ζευγάρια να γνωριστούν καλύτερα. Το ζεύγος Λαυρεντιάδη επιθυμούσε το δείπνο να λάβει χώρα στην οικία Αγγελοπούλου, κάτι όμως που δεν επιθυμούσε την δεδομένη στιγμή η Γιάννα.

    Έτσι συναντήθηκαν σε ουδέτερο «έδαφος» και μετά το δείπνο, όταν ο πάγος είχε σπάσει ελαφρώς, ο κ. Λαυρεντιάδης έφερε στην επιφάνεια το θέμα της θαλαμηγού, που πουλιόταν 130.000.000 ευρώ. «Με ενδιαφέρει το σκάφος» είπε «και είμαι διατεθειμένος να δώσω 35.000.000 ευρώ» συμπλήρωσε. Ο κ. Θόδωρος Αγγελόπουλος απλά χαμογέλασε και δεν είπε τίποτε, η Γιάννα όμως μίλησε και έδωσε τέλος στο παζάρι με την φράση «ας αλλάξουμε θέμα συζήτησης».

    Από εκείνη την βραδιά στην Κηφισιά, πάρα πολλά άλλαξαν μέσα σε λίγα χρόνια για το ζεύγος Λαυρεντιάδη, που γκρεμίστηκε πολύ απότομα από τον θρόνο του, πληρώνοντας ακριβά την απατηλή λάμψη της ανθρώπινης ματαιοδοξίας.



    ΣΧΟΛΙΑ