• Business

    Νέα εποχή στο Bancassurance: Πώς θα εξασφαλίσω το μέλλον μου και το μέλλον της επιχείρησής μου;


    Την επανάσταση στον τομέα του Bancassurance φέρνει ο όμιλος Eurolife ERB, ένας από τους μεγαλύτερους ασφαλιστικούς ομίλους της χώρας, προωθώντας πρωτοποριακά προγράμματα που καλύπτουν τις ανάγκες τόσο των ιδιωτών όσο και των επιχειρήσεων. Ειδικότερα, μέσω του Bancassurance, η Eurolife ERB προωθεί επενδυτικά και αποταμιευτικά προγράμματα (εφάπαξ και περιοδικού ασφαλίστρου) για τη σύνταξη και τις σπουδές των παιδιών, ασφαλίσεις περιουσίας (σπιτιού και επιχείρησης), αυτοκινήτου, ασφαλίσεις δανειοληπτών και πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

    Όλα αυτά σε αποκλειστική συνεργασία με την τράπεζα Eurobank Ergasias, διαθέτοντας τα προϊόντα της μέσω των καταστημάτων Εurobank και του Δικτύου Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και έχοντας, παράλληλα, αναπτύξει ένα ευρύ δίκτυο ασφαλιστικών συνεργατών με πάνω από 1.000 συνεργαζόμενες μονάδες σε όλη την Ελλάδα.

    Τι ακριβώς είναι όμως το Bancassurance; Πρόκειται για μία σειρά υπηρεσιών που προσφέρονται μέσω της συνεργασίας τραπεζών με ασφαλιστικές εταιρείες, κυρίως σε πελάτες που θέλουν να εξυπηρετούνται συνολικά από την τράπεζά τους και για τις “απλούστερες” ασφαλιστικές ανάγκες τους.

    Το κόστος πρόσκτησής του είναι εν γένει χαμηλότερο από των υπολοίπων δικτύων, και εκεί που ξεχωρίζει η Eurolife ERB είναι στο πώς διαχειρίζεται τη διαφορετικότητα ανάμεσα σε αυτά τα διάφορα ασφαλιστικά της προϊόντα, επιλέγοντας την αποφυγή του λεγόμενου channel conflict – προσφέροντας δηλαδή είτε τα ίδια προϊόντα με τις ίδιες προμήθειες, είτε διαφορετικά προϊόντα με διαφορετικές προμήθειες.

    Η Eurolife ERB έχει πετύχει σε μόλις 15 χρόνια να αποκτήσει ισχυρή παρουσία στην ασφαλιστική αγορά, ενώ από το 2005 και μετά έχει στραφεί και σε πιο παραδοσιακά δίκτυα «που προσθέτουν αξία» (πράκτορες ασφαλιστές, μεσίτες κλπ), αλλά και στη διεύρυνση της προϊοντικής της γκάμας και σε πιο σύνθετες ασφαλιστικές καλύψεις. Με αυτό το δεδομένο, το 56% της παραγωγής ασφαλίστρων, εκφρασμένη σε ισοδύναμο ετήσιο ασφάλιστρο (Annual Premium Equivalent – APE), προέρχεται από την τράπεζα και το υπόλοιπο 44% από το δίκτυο ασφαλιστικών συνεργατών. Ωστόσο, σε ό,τι αφορά τη συνολική παραγωγή περιοδικού ασφαλίστρου η σχέση είναι ακριβώς 50 / 50, αποδεικνύοντας περίτρανα τη συμπληρωματικότητα των διαφόρων δικτύων και στην ίδια την εταιρεία, αλλά και  για τον πελάτη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έξυπνες κινήσεις: Πώς θα εξασφαλίσω την οικογένεια και το μέλλον των παιδιών μου;



    ΣΧΟΛΙΑ