• Business

    Έξυπνες κινήσεις: Πώς θα εξασφαλίσω την οικογένεια και το μέλλον των παιδιών μου;

    • NewsRoom


    Δυναμικά στην αγορά των αποταμιευτικών και συνταξιοδοτικών προγραμμάτων μπαίνει η Eurolife ERB και τη νέα χρονιά, συνεχίζοντας τη διάθεση προϊόντων εγγυημένου κεφαλαίου και σύνταξης. Τα ασφαλιστικά προϊόντα με εγγύηση κεφαλαίου ή σύνταξης, που κυριάρχησαν τα προηγούμενα χρόνια, τείνουν να εκλείψουν από την αγορά, καθώς, η μία μετά την άλλη, οι ασφαλιστικές εταιρείες σταματούν την προώθηση συγκεκριμένων προγραμμάτων. Αιτία είναι η υποχώρηση των επιτοκίων σε μηδενικά σχεδόν επίπεδα. Η εξέλιξη αυτή καθιστά αναγκαία τη διαμόρφωση μιας διαφορετικής επενδυτικής πολιτικής εκ μέρους των ασφαλιστικών εταιρειών. Η πτώση των επιτοκίων αποτυπώνεται ξεκάθαρα και στις αποδόσεις των προθεσμιακών καταθέσεων, που έχουν υποχωρήσει στο επίπεδο του 0,5%, περιορίζοντας τις επιλογές για όσους θέλουν να εξασφαλίσουν ένα κεφάλαιο για το μέλλον.

    Η Eurolife ERB αξιοποιώντας το διεθνές επενδυτικό προφίλ του βασικού μετόχου της, του ομίλου Fairfax, συνεχίζει τη διάθεση των συγκεκριμένων προϊόντων, προσφέροντας αποταμιευτικά και συνταξιοδοτικά προγράμματα που εγγυώνται το κεφάλαιο του ασφαλισμένου στη λήξη, βάσει συγκεκριμένης απόδοσης που υπολογίζεται με εγγυημένο τεχνικό επιτόκιο 2% στα προγράμματα περιοδικού ασφαλίστρου.

    Τα ασφαλιστικά αποταμιευτικά προγράμματα περιοδικού ασφαλίστρου «Easy Plan Σύνταξη» ή «Εξασφαλίζω το μέλλον μου», που προωθεί ο όμιλος μέσω του ασφαλιστικού ή του τραπεζικού δικτύου αντίστοιχα, προϋποθέτουν ελάχιστη διάρκεια τα 15 έτη και χτίζουν αντίστοιχα εγγυημένη σύνταξη ή εγγυημένο κεφάλαιο στη λήξη της ασφάλισης με εγγυημένο τεχνικό επιτόκιο 2%.

    Εκτός από την εγγυημένη σύνταξη που προσφέρει το πρόγραμμα Easy Plan Σύνταξη και το εγγυημένο κεφάλαιο που προσφέρει το πρόγραμμα Εξασφαλίζω το μέλλον μου, ο ασφαλισμένος συμμετέχει στα κέρδη των αποδόσεων που μπορεί να επιτύχει το πρόγραμμα. Η ανώτατη ηλικία εισόδου στο πρόγραμμα είναι τα 55 έτη.

    Eurolife

    Τα συγκεκριμένα προγράμματα συνοδεύονται με ευελιξίες προσαρμογής των αρχικά προγραμματισμένων καταβολών σε περίπτωση που ο πελάτης αντιμετωπίσει έκτακτες δυσκολίες, μειώνοντας τα ασφάλιστρα έως 30 ευρώ το μήνα. Αντίστοιχα μπορεί να αυξήσει το κεφάλαιο που χτίζει εάν βελτιωθούν τα εισοδήματά του ή έχει κάποιο έκτακτο έσοδο, μέσα από έκτακτες καταβολές ασφαλίστρων ή να αυξήσει το ποσό των ασφαλίστρων, προσαρμόζοντας τις τακτικές καταβολές στα νέα οικονομικά δεδομένα.

    Τα προγράμματα προβλέπουν εγγυημένες αξίες εξαγοράς, οι οποίες διαφοροποιούνται ανάλογα με το χρόνο ρευστοποίησης του συμβολαίου. Σε περίπτωση ωστόσο που ο ασφαλισμένος χρειαστεί το κεφάλαιο και θελήσει να εξαγοράσει το ασφαλιστήριό του πριν τη λήξη του προγράμματος, τα προγράμματα επιτρέπουν είτε ολική εξαγορά, μετά το δεύτερο έτος.

    Οι σειρές προγραμμάτων «Easy Plan» και «Εξασφαλίζω» της Eurolife ERB συνδυάζουν μια ευρεία γκάμα ασφαλιστικών λύσεων, είτε εφάπαξ, είτε περιοδικών καταβολών, που μπορούν λειτουργήσουν παράλληλα με άλλα επενδυτικά και καταθετικά προϊόντα στο πλαίσιο ενός διαφοροποιημένου χαρτοφυλακίου προκειμένου να καλύψουν με αυτόν τον τρόπο τους στόχους που θέτει κάθε πελάτης μας. Τα προγράμματα καλύπτουν τρεις βασικές κατηγορίες:

    • Εγγυημένου Κεφαλαίου ή Σύνταξης στη λήξη

    • Εγγυημένου Κεφαλαίου ή Σύνταξης στη λήξη με δυνατότητα συμμετοχής στις υπεραποδόσεις

    • Μη εγγυημένου Κεφαλαίου (Unit Linked)

    Ειδικότερα, το επενδυτικό πρόγραμμα μη εγγυημένου κεφαλαίου «Εξασφαλίζω επένδυση για το μέλλον» επιτρέπει καταβολές από 600 έως 2.500 ευρώ το χρόνο. Η επιλογή της επένδυσης γίνεται μεταξύ δύο αμοιβαίων κεφαλαίων, με έδρα το Λουξεμβούργο. Τα χρήματα επενδύονται είτε στο αμοιβαίο κεφάλαιο (LF) Funds of Funds – Life Cycle 2032 ή στο (LF) Funds of Funds – Life Cycle 2047. Διαχειριστής είναι η Eurobank Fund Management Company (Luxembourg) SAκαι η επενδυτική τους στρατηγική είναι η επιλογή επενδύσεων με υψηλότερο κίνδυνο τα πρώτα χρόνια, στοχεύοντας σε υψηλότερες αποδόσεις και η επιλογή επενδύσεων με χαμηλότερο κίνδυνο καθώς πλησιάζει η ημερομηνία ολοκλήρωσης της επενδυτικής στρατηγικής.

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ