• Business

    ΦΑΓΕ: Ναυάγιο για την επένδυση «μαμούθ» των 277 εκατ. στο Λουξεμβούργο – Εισαγγελέας για τα οικονομικά της εταιρείας

    ΦΑΓΕ


    Στα… χαρτιά έμεινε τελικά η επένδυση της ΦΑΓΕ στο Λουξεμβούργο για τη δημιουργία νέας μονάδας παραγωγής γιαουρτιού. Όπως γνωστοποίησε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών του Λουξεμβούργου, η ελληνική εταιρεία της οικογένειας Φιλίππου ανακοίνωσε την ακύρωση της μεγαλόπνοης επένδυσης.

    Η απόφαση για ακύρωση της επένδυσης έρχεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, μετά την έναρξη εισαγγελικής έρευνας από τις Αρχές του Μεγάλου Δουκάτου για τα οικονομικά της εταιρείας. Λέγεται πως η ΦΑΓΕ δαπάνησε 53 εκατ. δολάρια σε εταιρείες συμβούλων που δεν απασχολούν προσωπικό και συνδέονται με την οικογένεια Φιλίππου.

    Η συγκεκριμένη επένδυση ήταν προϋπολογισμού 277 εκατομμυρίων ευρώ και θα συνέβαλε στη δημιουργία σχεδόν 300 νέων θέσεων εργασίας.

    «Λυπάμαι που η ΦΑΓΕ αποφάσισε να εγκαταλείψει το βιομηχανικό project, μετά από τέσσερα χρόνια διαδικασιών. Η επένδυση επρόκειτο να συμβάλει στην ανάπτυξη της περιφερειακής οικονομίας και στην πορεία ανάκαμψης από την τρέχουσα κρίση» δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας του Λουξεμβούργου, Φρανζ Φαγιότ.

    Η ελληνική εταιρεία καλείται να επιστρέψει στο Δημόσιο την έκταση, όπου επρόκειτο να κατασκευαστεί η νέα μονάδα.

    Σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα, η επένδυση της ΦΑΓΕ προσέκρουσε -κατά κύριο λόγο- στις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας, η οποία έγειρε σοβαρές ενστάσεις τόσο για τις ανάγκες της βιομηχανικής μονάδας σε πόσιμο νερό, όσο και για την περιβαλλοντική διαχείριση των αποβλήτων από την επεξεργασία του γάλακτος.

     



    ΣΧΟΛΙΑ