• Business

    Mytilineos: Ανακοινώνει αποτελέσματα 6μήνου έκπληξη, 293 εκατ. EBITDA, 166 εκατ. καθαρά κέρδη!

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Ο επιχειρηματίας Ευάγγελος Μυτιληναίος

    Ο επιχειρηματίας Ευάγγελος Μυτιληναίος


    Σπάνε κάθε ρεκόρ, σύμφωνα με πολύ καλά ενημερωμένες πηγές του mononews.gr, τα οικονομικά αποτελέσματα 6μήνου και β’ 3μηνου που ανακοινώνει σήμερα, πριν από το άνοιγμα της αγοράς η Mytilineos.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, EBITDA και καθαρά κέρδη, πρόκειται να εκπλήξουν, τους Έλληνες και ξένους αναλυτές που επεξεργάζονται τα οικονομοτεχνικά μοντέλα τους με σκοπό να τα επικοινωνήσουν στους πελάτες τους κι εκείνοι να πράξουν αναλόγως.

    Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος σε μία χρονιά που η ενεργειακή κρίση αποτελεί το μόνιμο θέμα συζήτησης μεταξύ των κυβερνήσεων σε ολόκληρο τον κόσμο με εμφανείς τις επιπτώσεις στα ΑΕΠ ΗΠΑ και Ευρώπης, με τον πόλεμο στην Ουκρανία να συνεχίζεται και τις τιμές του αλουμινίου να οπισθοχωρούν, δικαιώνει τον τίτλο του έμπειρου γνώστη των αγορών που ταυτόχρονα αφουγκράζεται το νέο περιβάλλον, όπως αυτό διαμορφώνεται σε Ελλάδα και εξωτερικό.

    Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο Μυτιληναίος “έγραψε” στο εξάμηνο το υψηλότατο EBITDA όλων των εποχών για τον όμιλο, το οποίο ανέρχεται στα 293 εκατ. Ευρώ, πάνω από 10% απ’ ότι προέβλεπε το consensus των αναλυτών μόλις πριν από δύο μέρες.

    Τα δε καθαρά κέρδη εκτινάσσονται πέρα από τις προβλέψεις σχεδόν 17% και αναμένεται να προσεγγίσουν ή και να ξεπεράσουν τα 166 εκατ. Ευρώ, εξέλιξη που θα αναγκάσει τους αναλυτές να αναθεωρήσουν εκ νέου, προς τα πάνω βεβαίως, τις τιμές στόχους τους.

    Ήδη, η Citigroup έχει αναθεωρήσει την τιμή στόχο στα 22 ευρώ, δηλαδή σχεδόν 50% πιο πάνω από τα επίπεδα κλεισίματος της Τετάρτης (14,73 ευρώ).

    Είναι χαρακτηριστικό δε, ότι στην έκθεση της Citi, o οίκος δηλώνει ότι αισθάνεται… άνετα με τις προβλέψεις του για τα αποτελέσματα που θα πετύχει ο ελληνικός ενεργειακός και βιομηχανικός όμιλος φέτος (EBITDA: 550 εκατ., καθαρά κέρδη: 297 εκατ., κέρδη ανά μετοχή 2,2 ευρώ/μετοχή, 4.5% μερισματική απόδοση), ενώ θεωρεί πως η Mytilineos έχει όλους εκείνους τους σημαντικοί καταλύτες που θα συνεισφέρουν στη δυναμική ανάπτυξη της εταιρείας πέραν από το 2022!

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Piraeus Securities η Mytilineos θα εμφανίσει το α΄εξάμηνο EBITDA 267 εκατ. ευρώ και κέρδη 138 εκατ. ευρώ.

    Η Alpha Finance εκτιμάει ότι η Mytilineos θα εμφανίσει EBITDA 264, 3 εκατ. ευρώ και κέρδη 137,2 εκατ. ευρώ.

    Υπό τα δεδομένα αυτά, τέτοιου είδους αποτελέσματα αποτελούν ευκαιρία και για την αγορά, η οποία χθες, μετά από 22 συνεδριάσεις κατάφερε να βρεθεί πάνω από τις 830 μονάδες!

    Διαβάστε επίσης

    Ευάγγελος Μυτιληναίος: Παραδίδουμε την παράκαμψη Αμφιλοχίας νωρίτερα από το αναμενόμενο – mononewsTV

    Μυτιληναίος: Αγορά ίδιων μετοχών συνολικής αξίας €222.564



    ΣΧΟΛΙΑ