ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Χρηματιστήριο: Τα διδάγματα των νέων υψηλών 16,5 ετών και ποιες μετοχές θα οδηγήσουν την αγορά στις 2.500 – 2.600 μον.
Στο Road Show του Λονδίνου της Morgan Stanley και του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ο κ. Μυτιληναίος συμμετείχε σε πάνελ για τη Γεωπολιτική και τη Νέα Παγκόσμια Τάξη, μοιράζοντας την οπτική του για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που διαμορφώνουν τις παγκόσμιες αγορές, καθώς και τη στρατηγική που απαιτείται για να παραμείνεις ανθεκτικός και ανταγωνιστικός.
Η ανάρτηση:
Ήταν τιμή μου να συμμετάσχω στο Road Show του Λονδίνου της Morgan Stanley και του Χρηματιστηρίου Αθηνών στο πάνελ για τη Γεωπολιτική και τη Νέα Παγκόσμια Τάξη σήμερα, μαζί με ηγέτες του κλάδου, για να συζητήσουμε τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που διαμορφώνουν τις παγκόσμιες αγορές.
Το βασικό μου μήνυμα: ζούμε σε μια περίοδο όπου η γεωπολιτική ολοένα και περισσότερο υπερισχύει της μακροοικονομίας.
Από τη σύγκρουση στην Ουκρανία μέχρι τις σχέσεις Κίνας–ΗΠΑ και το μέλλον της Ταϊβάν, αυτές οι δυναμικές θα καθορίσουν τη νέα παγκόσμια τάξη και θα επηρεάσουν τις επενδυτικές αποφάσεις για τα επόμενα χρόνια.
Για την Ελλάδα, οι προοπτικές είναι μικτές. Παρά τα τεράστια βήματα που έχουμε κάνει στη δημοσιονομική σταθερότητα, η παραγωγικότητα παραμένει πρόκληση και οι άμεσες ξένες επενδύσεις επιβραδύνονται. Το πρώτο ερώτημα που θέτουν οι εκλεπτυσμένοι επενδυτές; Η πολιτική σταθερότητα. Αν μπορέσουμε να διατηρήσουμε ένα σταθερό περιβάλλον τα επόμενα τέσσερα χρόνια, η Ελλάδα διαθέτει όλα τα προαπαιτούμενα για να απογειωθεί.
Στην Metlen Energy & Metals, μάθαμε κατά την ελληνική κρίση ότι η ανθεκτικότητα προέρχεται από την ικανότητα να βλέπεις πέρα από τα σύνορα. Αυτή η στρατηγική μας έσωσε τότε και τροφοδοτεί την ανάπτυξή μας σήμερα. Το δίδυμο μοντέλο μας στον τομέα της ενέργειας και των μετάλλων συνεχίζει να αποδεικνύει τη δύναμή του—διότι δεν υπάρχει βιομηχανία μετάλλων χωρίς ανταγωνιστική ενέργεια.
Ο δρόμος μπροστά είναι περίπλοκος: ταχείες ενεργειακές μεταβάσεις, ρυθμιστικά εμπόδια και γεωπολιτικοί κίνδυνοι. Η προσέγγισή μας είναι διπλή:
1️⃣ Προστασία από τεράστιους κινδύνους που προκύπτουν από τις παγκόσμιες αλλαγές.
2️⃣ Εκμετάλλευση των ευκαιριών που δημιουργούνται από αυτές τις αλλαγές.
Σε περιόδους όπως η τρέχουσα, η προσαρμοστικότητα και η διορατικότητα δεν είναι επιλογή—είναι απαραίτητες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ν. Παπανδρέου: Το «Σχέδιο Ευρώπη» για την κατάργηση της εξάρτησης από τις τρίτες χώρες στα κρίσιμα φάρμακα
- Η νέα δικαστική διαμάχη για 250 εκατομμύρια που διχάζει ξανά την εφοπλιστική οικογένεια Καρνέση – Το μυστήριο των μετοχών της Λιβερίας – Αποκάλυψη mononews
- TAG Heuer Carrera Chronograph: Η κομψότητα της ταχύτητας με έμπνευση την έρημο
- Μανώλης Γραφάκος: Στον αέρα 320 οικισμοί μπροστά στη νέα αυστηρότερη ευρωπαϊκή οδηγία για τα αστικά λύματα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.