• Business

    Μπήκε σε… τροχιά το Καστέλι της Κρήτης – «Ανοίγουν» πάνω από 1500 θέσεις εργασίας

    Αεροδρόμιο Καστελίου

    Αεροδρόμιο Καστελίου


    Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται το έργο παραχώρησης για την κατασκευή του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου Κρήτης. Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης προχώρησε στην ανακήρυξη του αναδόχου ως οριστικού.

    Υπενθυμίζεται ότι ανάδοχος της εν λόγω παραχώρησης είναι η κοινοπραξία Ariadne Airport Group, αποτελούμενη από τις ΓΕΚ Τέρνα και την ινδική GMR Airports Limited, η οποία έχει το 54% της εταιρείας παραχώρησης και το Δημόσιο το 46%. Το management του αεροδρομίου θα αναλάβει η εταιρεία παραχώρησης.

    Τα επόμενα βήματα είναι η έγκριση της σύμβασης παραχώρησης από το Ελεγκτικό Συνέδριο, η υπογραφή της και η ψήφισή της από τη Βουλή.

    Πρόκειται για επένδυση ύψους 480 εκατ. ευρώ (κατασκευαστικό κόστος), με την χρηματοδοτική συμβολή Δημοσίου στα 180 εκατ. ευρώ.

    Το έργο θα εκτελέσει η Τέρνα (θυγατρική της ΓΕΚ Τέρνα) και η εκτίμηση είναι ότι το νέο αεροδρόμιο, που θα αντικαταστήσει το σημερινό αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης του Ηρακλείου Κρήτης, θα λειτουργήσει για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2023.

    Κατά τη διάρκεια της κατασκευής και λειτουργίας προβλέπεται η δημιουργία κατ’ ελάχιστον 1.000 άμεσων θέσεων εργασίας και 500 έμμεσων.



    ΣΧΟΛΙΑ