• Business

    Motor Oil: Γιατί κέρδισε την ψήφο εμπιστοσύνης των επενδυτών με το επιτόκιο στο 2,12%

    Πέτρος Τζαννετάκης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Μοτορ Οιλ, Chief Financial Officer Motor Oil

    Πέτρος Τζαννετάκης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Μοτορ Οιλ, Chief Financial Officer Motor Oil


    Σημαντική μείωση του χρηματοοικονομικού της κόστους εξασφαλίζει η Motor Oil με την επιτυχή έκδοση ομολόγου 400 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 2,125%. Με τα έσοδα της έκδοσης θα αντικαταστήσει προηγούμενη ομολογιακή έκδοση με επιτόκιο 3,25%.

    Το 5ετές ομόλογο θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Δουβλίνου με ημερομηνία διακανονισμού την 19η Ιουλίου.

    Η επιτυχία της έκδοσης οφείλεται στο μεγάλο ενδιαφέρον των επενδυτών από τις συναντήσεις που προηγήθηκαν με τους αναδόχους από την περασμένη Δευτέρα. Το άνοιγμα της οικονομίας, φέρνει τη Motor Oil στην πρώτη γραμμή των επιλογών των ξένων επενδυτών και είναι χαρακτηριστικό ότι πρόσφατα η Goldman Sachs έδωσε ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης στις προοπτικές της Motor Oil  και την τοποθέτησε  στα top picks της σε ό,τι αφορά σε trades του ανοίγματος της οικονομίας στην Ευρώπη.

    Την τάση αυτή δείχνουν και οι προβλέψεις για τα μεγέθη της εταιρείας φέτος που αναμένει υπερδιπλάσια κέρδη. Όπως προβλέπεται, η εταιρεία θα εμφανίσει φέτος αναπροσαρμοσμένα EBITDA ύψους 407 εκατ. ευρώ, αυξημένα 23% σε ετήσια βάση, με τα αναπροσαρμοσμένα καθαρά κέρδη να υπερδιπλασιάζονται στα 155 εκατ. ευρώ.

    Η Motor Oil είναι σε καλή θέση για να αξιοποιήσει την ανάκαμψη της ζήτησης αλλά και τις ευκαιρίες της ενεργειακής μετάβασης που συντελείται στη χώρα.

    Η ανακοίνωση

    Ειδικότερα, χθες η Motor Oil ανακοίνωσε την επιτυχή τιμολόγηση ομολογιών υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας, χωρίς εξασφαλίσεις, ονομαστικής αξίας 400 Εκατομμυρίων Ευρώ, λήξης το 2026, με ετήσιο επιτόκιο 2,125% και τιμή έκδοσης στο 99,471% της ονομαστικής αξίας τους.

    Το ποσό της Έκδοσης αυξήθηκε από τα 350 Εκατομμύρια Ευρώ που ζητήθηκαν αρχικά. Οι Ομολογίες λήγουν στις 19 Ιουλίου 2026. Η Έκδοση προγραμματίζεται να διακανονιστεί στις 19 Ιουλίου 2021, εφόσον πληρωθούν οι συνήθεις προϋποθέσεις για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

    Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την Έκδοση για την αποπληρωμή του συνόλου των ομολογιών εκδόσεως της MOTOR OIL FINANCE PLC (100% θυγατρικής της Εταιρείας), συνολικής ονομαστικής αξίας 350 Εκατομμυρίων Ευρώ , σταθερού επιτοκίου 3,250% και λήξεως το 2022, συμπεριλαμβανομένης της καταβολής των δεδουλευμένων αλλά μη καταβληθέντων τόκων των εν λόγω ομολογιών, για την αποπληρωμή των προμηθειών και εξόδων της Έκδοσης και για γενικούς εταιρικούς σκοπούς.

    Η Citigroup Global Markets Europe AG ενεργεί ως Γενικός Συντονιστής και Συνδιαχειριστής του βιβλίου προσφορών (Global Coordinator and Joint Book-runner), ενώ η Alpha Τράπεζα Α.Ε., η Eurobank Α.Ε., η Goldman Sachs Bank Europe SE, η HSBC Continental Europe S.A., η ING Bank N.V., η J.P. Morgan AG, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε., η Nomura Financial Products Europe GmbH, η Τράπεζα Optima bank Α.Ε. και η Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. ενεργούν ως Συνδιαχειριστές του βιβλίου προσφορών (Joint Book-runners).

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ