ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΕΕ: Σφοδρή επίθεση κατά της Meta – Ανεπαρκή τα μέτρα προστασίας των παιδιών σε Facebook και Instagram
Ρωσικό δικαστήριο ανακοίνωσε σήμερα ότι επέβαλε πρόστιμο στα γιγαντιαία αμερικανικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Twitter επειδή δεν απομάκρυναν από τις πλατφόρμες τους περιεχόμενο το οποίο η Μόσχα θεωρεί παράνομο.
Στο πλαίσιο μιας ευρύτερης καταστολής στο διαδίκτυο και στις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες.
Η Μόσχα απαιτεί από τις ξένες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο να ανοίξουν πλήρη γραφεία στην Ρωσία και να φυλάσσουν τα προσωπικά δεδομένα των Ρώσων χρηστών στο έδαφος της.
Σήμερα η κυβέρνηση ανακοίνωσε τα σχέδια της να επιβάλει νέους φόρους στις ξένες εταιρείες ψηφιακών υπηρεσιών, ως μέρος μιας πολιτικής που αποσκοπεί να στηρίξει τις εγχώριες εταιρείες στον τομέα αυτό.
Το δικαστήριο Ταγκάνσκι της Μόσχας ανακοίνωσε ότι επέβαλε στο Facebook πέντε πρόστιμα συνολικού ύψους 21 εκατομμυρίων ρουβλίων ( 244.414 ευρώ) , ενώ στο Twitter επιβλήθηκαν δύο πρόστιμα συνολικού ύψους 5 εκατομμυρίων ρουβλίων( 58.194 ευρώ).
Στην δημοφιλή εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι επέβαλε πρόστιμο ύψους 9 εκατομμυρίων ρουβλίων (104.749 ευρώ).
Facebook, Twitter και Telegram δεν ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα να σχολιάσουν την απόφαση.
Το Twitter από τον Μάρτιο υφίσταται μια τιμωρητική επιβράδυνση στην πλατφόρμα του.
Η κρατική ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών (Roskomnadzor) έχει ανακοινώσει ότι το Twitter και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν έχουν διαγράψει αρκετά γρήγορα αναρτήσεις με απαγορευμένο περιεχόμενο.
Διαβάστε επίσης:
Ρωσία: Πόσα θα πληρώσουν Twitter, Facebook και WhatsApp με δικαστική απόφαση
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο: Ζητά εξιδεικευμένα μέτρα ελάφρυνσης των μικρομεσαίων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Άννα Ευθυμίου: Η Κυβέρνηση με πράξεις αποδεικνύει ότι βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους
- Το Ιράν παρουσίασε, μέσω Πακιστάν, την τελευταία πρότασή του στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
- Εύοσμος: Χειρουργήθηκε ο 5χρονος που ακρωτηριάστηκε στο δάχτυλο σε νηπιαγωγείο
- Exxon Mobil – Chevron: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη τους το α’ τρίμηνο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.