• Business

    Βιοτεχνικό Επιμελητήριο: Ζητά εξιδεικευμένα μέτρα ελάφρυνσης των μικρομεσαίων

    • NewsRoom
    Εξιδεικευμένα μέτρα ελάφρυνσης των μικρομεσαίων ζητάει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας

    Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας


    Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση, όμως το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας, ζητά σε ανακοίνωσή του, περαιτέρω εξειδίκευση και συγκεκριμένες παρεμβάσεις για τις παραγωγικές και μεταποιητικές επιχειρήσεις, που είδαν τους τζίρους τους να συρρικνώνονται για άλλη μια φορά, λόγω της πανδημίας.

    Εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίοι, έχουν συσσωρεύσει οφειλές σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία και στις εξαγγελίες δεν γίνεται αναφορά για περισσότερο ευέλικτους όρους όσον αφορά την εξόφλησή τους, κυρίως για το επιτόκιο του 2,5% στις 72 δόσεις, επισημαίνει.

    Όπως έχει τονίσει το Β.Ε.Α, μια ημέρα καθυστέρηση της διευθέτησης οποιασδήποτε οφειλής προς την Εφορία (καταβολή δόσης), συνεπάγεται και απώλεια της ρύθμισης.

    Όσον αφορά την μείωση του ΦΠΑ των επιχειρήσεων από το 24% στο 22% είναι ένα πρώτο βήμα, αλλά οι επιχειρηματίες ζητούν να κατέβει τουλάχιστον στο 20%, προκειμένου να τονωθεί η ρευστότητά τους.

     Είναι απαραίτητο να καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης και δεν έγινε καμία αναφορά ακόμη και για τον περιορισμό της

    Σχετικά με την μείωση του ΕΝΦΙΑ, οι μικρομεσαίοι έχουν ερωτηματικά, σχετικά με το πότε θα εφαρμοστεί, ζητώντας τη σταδιακή μείωση και κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου.

    Απαιτείται ιδιαίτερη και προσεκτική προετοιμασία, στην αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών.

    Αναπάντητο παραμένει επίσης, πότε θα μειωθούν κατά πέντε μονάδες σωρευτικά οι ασφαλιστικές εισφορές, για τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων.

    Σχετικά με την επιδότηση των επιχειρήσεων για την πρόσληψη των νέων έως 29 ετών, η Κυβέρνηση θα πρέπει να διευκρινίσει τους όρους και τις προϋποθέσεις πρόσληψής τους, καθώς η πλειοψηφία έχει προχωρήσει σε απολύσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα.

    Όσον αφορά την αύξηση των τιμών, λόγω της ανόδου του κόστους ενέργειας, απαιτούνται διευκρινήσεις και δεσμεύσεις ότι δεν θα πληγούν οι παραγωγικές επιχειρήσεις, για να μην μεταφερθεί το κόστος στους τελικούς καταναλωτές, καθώς δεν υπάρχει περιθώριο απορρόφησής του.

    «Η εφαρμογή της επιδότησης για τα επαγγελματικά τιμολόγια χαμηλής τάσης, πρέπει να τηρηθεί απαρέγκλιτα, καθώς είναι ζωτικής σημασίας για τις βιοτεχνικές, παραγωγικές επιχειρήσεις», επισημαίνει ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας Παύλος Ραβάνης.

    Διαβάστε επίσης:

    Αlpha Bank: Προχωρά σε έκδοση senior preferred ομολόγου

    Eurobank Factors: Σταθερά πρώτη στις υπηρεσίες factoring στην Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ