• Business

    Morgan Stanley: Βλέπει αύξηση της αξίας της Tesla κατά 500 δισ. δολάρια

    • Bloomberg
    Έλον Μασκ, CEO Tesla

    Έλον Μασκ, CEO Tesla


    Ο υπερ-υπολογιστής Dojo της Tesla μπορεί να προσθέσει έως και 500 δισεκατομμύρια δολάρια στην χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας, σύμφωνα με τη Morgan Stanley.

    Ο Dojo μπορεί να ανοίξει «νέες αγορές», όπως έκανε η AWS για την Amazon.com Inc., έγραψαν σε σημείωμα οι αναλυτές με επικεφαλής τον Adam Jonas, αναβαθμίζοντας τη μετοχή σε overweight από equal-weight και αυξάνοντας την τιμή στόχο 12 μηνών σε 400 δολάρια ανά μετοχή από 250 δολάρια.

    H μετοχή της Tesla η οποία έχει ήδη υπερδιπλασιαστεί φέτος, σημείωσε άνοδo έως και 6,1% στις προσυνεδριακές συναλλαγές στις ΗΠΑ την Δευτέρα.

    Η Morgan Stanley είναι μία από τις βασικές συμβουλευτικές εταιρείες του Μusk, η οποία συμμετείχε και στην εξαγορά του Twitter -γνωστό πλέον ως X- έναντι 44 δισ. δολαρίων.

    Ο υπερυπολογιστής, που έχει σχεδιαστεί για να χειρίζεται τεράστιες ποσότητες δεδομένων, μπορεί να φέρει την Tesla σε «συγκριτικό πλεονέκτημα» σε μια αγορά δυνητικής αξίας 10 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, είπε ο Jonas, και θα μπορούσε να καταστήσει το λογισμικό και τις υπηρεσίες τον οδηγό της Tesla για την απόκτηση μεγαλύτερης αξίας από εδώ και στο εξής.

    Η επόμενη έκδοση του πλήρους συστήματος αυτόνομης οδήγησης της Tesla, που αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους, και η ημέρα Τεχνητής Νοημοσύνης της εταιρείας στις αρχές του 2024 θα βρεθούν στο επίκεντρο, πρόσθεσε.

    Η μετοχή διολίσθησε περίπου 4,2% από τότε που ο Jonas μείωσε τη σύσταση για τη μετοχή σε ουδέτερη τον Ιούνιο.

    Tesla is About 60% Away From Morgan Stanley's Target
    Η μετοχή της Tesla απέχει περίπου 60% από τον στόχο της Morgan Stanley

    Η Tesla αναφέρει πώς ο Dojo της δίνει πλεονέκτημα στην τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης και αυτόνομης οδήγησης από τουλάχιστον το 2021.

    Τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, ο διευθύνων σύμβουλος Elon Musk είπε στους επενδυτές ότι η αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να επενδύσει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια στο έργο μέχρι το τέλος του 2024.

    Αυτός ο βασικός στόχος από τη Morgan Stanley θα έφερνε τη μετοχή κοντά στο κλείσιμο ρεκόρ των 409,97 δολαρίων που βρέθηκε τον Νοέμβριο του 2021.

    Πάντως η μέση τιμή στόχος των αναλυτών που παρακολουθεί το Bloomberg είναι 268,42 δολάρια.

    «Όσο περισσότερο κοιτάζαμε το Dojo, τόσο περισσότερο συνειδητοποιούσαμε την πιθανότητα η αξία της μετοχής να είναι υποτιμημένη», είπε ο Jonas.

    Διαβάστε ακόμη:

    Γιουβέντους: Η οικογένεια Ανιέλι διαψεύδει τα δημοσιεύματα περί πώλησης της ομάδας

    O επιχειρηματίας που πλουτίζει μέσα από τη φυλακή: Έβγαλε 4,5 δισ. δολάρια μέσα σε ένα χρόνο

    Novo Nordisk: Πιθανές πωλήσεις 33 δισ. δολαρίων έως το 2030 βλέπει η JP Morgan



    ΣΧΟΛΙΑ