• Business

    Γιουβέντους: Η οικογένεια Ανιέλι διαψεύδει τα δημοσιεύματα περί πώλησης της ομάδας

    • Bloomberg
    Ο Τζον Έλκαν

    Τζον Έλκαν, κληρονόμος οικογένειας Ανιέλι


    Η εταιρεία Exor NV της οικογένειας Ανιέλι διέψευσε τη Δευτέρα δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης που υποστηρίζουν ότι ετοιμάζεται να πουλήσει τη Γιουβέντους, την ιστορική ιταλική ομάδα που τιμωρήθηκε στο πρωτάθλημα της περασμένης σεζόν για λογιστικές παρατυπίες.

    Συγκεκριμένα, η εφημερίδα Il Giornale ανέφερε ότι οι Ανιέλι έκαναν κινήσεις που δείχνουν ότι προετοιμάζουν την πώληση της, αναφέροντας παράλληλα την αυξανόμενη εστίαση της οικογένειας σε δραστηριότητες και επενδύσεις εκτός Ιταλίας.

    Πρόκειται για μία από τις πλουσιότερες και πιο ισχυρές οικογένειες της γειτονικής χώρας, τα μέλη της οποίας είναι απόγονοι του ιδρυτή της Fiat, Τζιοβάνι Ανιέλι.

    Η δυναστεία των δισεκατομμυριούχων έχει συμμετοχές σε εταιρείες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου ενός μεριδίου στην αυτοκινητοβιομηχανία Stellantis NV – την πολυεθνική διάδοχο της Fiat – μια πρόσφατη επένδυση στην Koninklijke Philips NV και στο όμιλο Economist Group.

    Η εθνική ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Ιταλίας τιμώρησε φέτος τη Γιουβέντους για λογιστικές παρατυπίες, οδηγώντας την ουσιαστικά χαμηλότερα στη βαθμολογία του κορυφαίου πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα να χάσει προσοδοφόρες διοργανώσεις όπως το Ευρωπαϊκό Champions League.

    Ο πρόεδρος της ομάδας Αντρέα Ανιέλι και ολόκληρο το διοικητικό συμβούλιο παραιτήθηκαν στα τέλη του περασμένου έτους εν μέσω της έρευνας για τα οικονομικά αρχεία της εταιρείας.

    Η ομάδα με έδρα το Τορίνο είχε κερδίσει μια σειρά από κορυφαίους τίτλους του ιταλικού πρωταθλήματος υπό τον Αντρέα Ανιέλι.

    Ωστόσο, η φήμη του επλήγη μετά από μία προσπάθεια να ηγηθεί της αποσχισθείσας ευρωπαϊκής Super League, project που κατέρρευσε λίγες μέρες μετά την έναρξή του καθώς οι ομάδες αποσύρθηκαν υπό το βάρος των έντονων αντιδράσεων των οπαδών, των πολιτικών και των αθλητικών στελεχών.

    Διαβάστε ακόμη:

    Τζον Έλκαν: Στα δικαστήρια με τη μητέρα του για τον άγνωστο πλούτο του Ανιέλι το αφεντικό της Ferrari

    BMW: Επενδύει 600 εκατ. λίρες στην ηλεκτροκίνηση – Εξασφάλισε κρατική χρηματοδότηση

    Inditex: Εκτίμηση για αύξηση κερδών κατά 33% το α’ εξάμηνο



    ΣΧΟΛΙΑ