• Business

    Morgan Stanley για Mytilineos: Σύσταση overweight και στόχος τα €43

    Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mytilineos

    Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mytilineos


    Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Morgan Stanley επανέρχεται στη μετοχή της Mytilineos με σύσταση υπερεπένδυσης (οverweight) και τιμή στόχο στα €43,00, αφού τα πλήρη οικονομικά μεγέθη του Ομίλου επιβεβαίωσαν τα ισχυρά αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο.

    «Πέρα από τα αποτελέσματα, επισημαίνουμε ορισμένα αξιοσημείωτα σχόλια που υποδηλώνουν ότι ο όμιλος της Mytilineos παίρνει πρωτοβουλίες που αυξάνουν την αξία στον τομέα των μετάλλων, παράλληλα με την επιτακτική ανάπτυξη στον τομέα της ενέργειας», αναφέρει ο Ioannis Masvoulas, αναλυτής της Morgan Stanley.

    Tα σημεία που εστιάζει είναι τα ακόλουθα:

    (1) Η ενίσχυση της παραγωγής δευτερογενούς μετάλλου αλουμινίου παραμένει προτεραιότητα, καθώς η οργανική ανάπτυξη της παραγωγής ανακυκλωμένου αλουμινίου αποτελεί τον κύριο πυλώνα της μελλοντικής ανάπτυξης του τομέα των μετάλλων.

    Η άποψη της MS είναι ότι η είσοδος της Mytilineos στην ανακύκλωση πριν από μερικά χρόνια έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα ενισχυτική.

    Περαιτέρω, πιστεύει ότι η εταιρεία είναι σε καλή θέση για να κλιμακώσει τις δευτερογενείς δραστηριότητές της στα μέταλλα, και μαζί με τη στροφή προς ένα πιο πράσινο μείγμα ενέργειας στην πρωτογενή παραγωγή του μετάλλου, πρόκειται να ενισχύσει τα διαπιστευτήριά της ως προς την ESG στο ευρωπαϊκό αλουμίνιο.

    (2) Η εταιρεία αναζητά “εντατικά” εναλλακτικές λύσεις για την περαιτέρω διαφοροποίηση των πηγών βωξίτη, καθώς και για την προμήθεια άλλων πρώτων υλών. Η άποψη της MS είναι ότι η Mytilineos έχει καθαρό έλλειμμα βωξίτη, καθώς το δεσμευμένο ορυχείο της (Δελφοί-Δίστομον) έχει ετήσια παραγωγή περίπου 570ktpa έναντι συνολικών αναγκών σε βωξίτη περίπου 1.900ktpa για την υποστήριξη των δραστηριοτήτων της αλουμίνας.

    Η εταιρεία προμηθεύεται ποσότητες βωξίτη από τρίτους εγχώριους και διεθνείς παραγωγούς. Η MS θεωρεί την περαιτέρω διαφοροποίηση ευνοϊκή και αναμένει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον βωξίτη και άλλες πρώτες ύλες.

    Η εταιρεία βρίσκεται σε καλή θέση για να αναπτύξει τις δυνατότητες εξόρυξης γαλλίου, καθώς είναι υποπροϊόν της επεξεργασίας βωξίτη. Κατά την τηλεδιάσκεψη της περασμένης εβδομάδας, η εταιρεία εξετάζει μια επένδυση της τάξης για την παραγωγή του μετάλλου τα επόμενα 2 χρόνια που θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες κατανάλωσης της Ευρώπης.

    Αναφορικά με την επενδυτική της πρόταση για τη μετοχή της Mytilineos η Morgan Stanley επισημαίνει ότι η σύσταση overweight υποστηρίζεται από το γεγονός ότι η Mytilineos προσφέρει ένα μοναδικό τρίπτυχο – συνέργεια στο επιχειρηματικό της μοντέλο, διαφοροποιημένη ανάπτυξη στον τομέα της ενέργειας και επιχείρηση μετάλλων με μετρητά.

    Η τιμή στόχος των €43,00 ευρώ ανά μετοχή, σε συνδυασμό με την ποιοτική ανάπτυξη, το σταθερό ιστορικό εκτέλεσης και τις προοπτικές αναβάθμισης των κερδών, δείχνουν ότι η μετοχή αποτελεί μια ελκυστική σχέση κινδύνου-απόδοσης.

    Διαβάστε επίσης:

    Rolls-Royce: Πενταπλασιασμό κερδών έφερε το σχέδιο ανάκαμψης του CEO

    Action 24: Έσπασε το ρεκόρ τηλεθέασης με τον αγώνα της Εθνικής

    Τράπεζα της Αγγλίας: Αύξησε τα επιτόκια στο 5,25% – Νέο υψηλό 15ετίας

     



    ΣΧΟΛΙΑ