• Business

    Morgan Stanley: Αυξάνει την τιμή στόχο για την μετοχή της Adidas στα €235 από €175

    • Bloomberg
    Bjorn Gulden, νέoς CEO της Adidas

    Bjorn Gulden, CEO της Adidas


    Σύμφωνα με αναλυτές της Morgan Stanley, οι νέες τάσεις της μόδας στα αθλητικά υποδήματα θα ευνοήσουν την Adidas, την ώρα που η ανταγωνίστρια Nike αναζητά νέα, καινοτόμα μοντέλα.

    Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις στο κλάδο, οι καταναλωτές κάνουν στροφή από τα ογκώδη sneakers του μπάσκετ που βοήθησαν την Nike να ισχυροποιήσει το brand της, στα πιο casual παπούτσια της Adidas, με σόλες από καουτσούκ, αναφέρουν οι αναλυτές, συμπεριλαμβανομένων των Edouard Aubin και Grace Smalley.

    Η χρηματιστηριακή εταιρεία αναβάθμισε τη σύσταση της για τη μετοχή της γερμανικής εταιρείας σε “overwight” από “underweight”, αυξάνοντα την τιμή στόχο στα €235 από €175. Η μετοχή σημείωσε άνοδο 4,4% στα €205 νωρίτερα στη Φρανκφούρτη.

    MVP | Adidas has outperformed Nike over the last year
    Η Adidas υπεραπέδωσε έναντι της Nike την περασμένη χρονιά

    «Τα στοιχεία δείχνουν μια αξιοσημείωτη αλλαγή στις μελλοντικές προοπτικές της Adidas στον τομέα του lifestyle», έγραψαν οι Aubin και Smalley σε σημείωμα τη Δευτέρα. Η Adidas μπορεί να “ωφεληθεί ευκαιριακά” από τα προβλήματα καινοτομίας της Nike, ενώ παράλληλα χρησιμοποιεί μια “πιο λογική τιμολογιακή προσέγγιση” από τον αμερικανό ανταγωνιστή της, ανέφεραν.

    Η έλλειψη φρεσκάδας στη Nike αποτελεί μελανό σημείο για τους brokers της Wall Street, με έναν αναλυτή να επισημαίνει τον περασμένο μήνα ότι η κατασκευάστρια sneakers και ειδών ένδυσης “χάνει τη λάμψη της”. Την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία διοργάνωσε τη Σύνοδο Κορυφής Καινοτομίας Nike Air στο Παρίσι, όπου παρουσίασε νέα προϊόντα για να δώσει ώθηση στις πωλήσεις της.

    Η χρηματιστηριακή εταιρεία δήλωσε ότι η προηγούμενη σύστασ ήταν “underweight” εν μέσω σκεπτικισμού σχετικά με το αν η Adidas θα κερδίσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Η εταιρεία έχει πληγεί μετά από σειρά δυσκολιών, συμπεριλαμβανομένης της λήξης της συνεργασίας της με τον ράπερ Ye για τη σειρά Yeezy και της απώλειας της χορηγίας της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Γερμανίας, από τη Nike.

    Η Adidas έχει τώρα 15 συστάσεις “αγορά”, 14 “διακράτηση” και 6 “πώληση” από τους αναλυτές που παρακολουθεί το Bloomberg.

    Η νέα τιμή-στόχος των €235 των Aubin και Smalley υποδηλώνει άνοδο 20% σε σχέση με το κλείσιμο της μετοχής την Παρασκευή. Από τις αρχές του έτους, οι μετοχές της Adidas έχουν σημειώσει κέρδη 11%, ενώ η Nike έχει υποχωρήσει περισσότερο από 15%.

    «Με τον Bjorn Gulden στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου για σχεδόν 18 μήνες τώρα, οι έλεγχοι μας δείχνουν βελτιωμένο, θετικό κλίμα τόσο για την απόδοση της Adidas όσο και για τα προϊόντα lifestyle της εταιρείας, με την βοήθεια του βελτιωμένου marketing και της εξυπηρέτησης χονδρικής, έγραψαν οι αναλυτές.

    Διαβάστε ακόμη:

    Nike: Εκτοπίζει την Adidas ως προμηθευτής της Γερμανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου

    Adidas: Βλέπει ανάκαμψη το δεύτερο εξάμηνο του έτους – Αυξημένη ζήτηση για τα Samba και Campus

    Adidas: Aπογοητεύουν οι προβλέψεις για τα κέρδη της – Βουτιά της μετοχής



    ΣΧΟΛΙΑ