• Business

    Moody’s: Credit positive για την Intralot η πώληση του 16,5% της Ελληνικά Λαχεία

    Σωκράτης Κόκκαλης. Επιχειρηματίας, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Intralot

    Σωκράτης Κόκκαλης. Επιχειρηματίας, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Intralot


    Πιστωτικά θετική (credit positive) χαρακτηρίζει ο οίκος Moody’s την απόφαση της Intralot ΙΝΛΟΤ 3,54% 1,17 να πουλήσει το 16,5% της Ελληνικά Λαχεία, εισπράττοντας το ποσό των 20 εκατ. ευρώ.

    Σε νέα έκθεσή του, ο οίκος Moody’s επισημαίνει ότι το ποσό αυτό θα βοηθήσει την εταιρεία να καλύψει επερχόμενες υποχρεώσεις και να βελτιώσει τη ρευστότητά της και υπολογίζει τη ρευστότητα σε επίπεδο ομίλου στα 130 εκατ. ευρώ στο τρίτο τρίμηνο.

    Σημειώνει, ωστόσο, ότι η Intralot θα χάσει το 1,5 εκατ. ευρώ που εισέπραττε κάθε χρόνο ως μέρισμα.

    Σύμφωνα με τον οίκο Moody’s, επίσης θετική εξέλιξη για την εταιρεία είναι και τα δύο νέα συμβόλαια στις ΗΠΑ.

    Υπενθυμίζεται ότι το ποσοστό της Intralot στην εταιρεία «Ελληνικά Λαχεία» πέρασε στη θυγατρική του ΟΠΑΠ, OPAP Investment Limited.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΠΑΠ, η κατά 100% θυγατρική του, “OPAP Investment Limited”, υπέγραψε δεσμευτική συμφωνία (MOU) με την Intralot για την απόκτηση όλων των μετοχών που κατείχε η τελευταία στην Ελληνικά Λαχεία Α.Ε. (ήτοι 511.500 μετοχές που αντιστοιχούν στο 16,5% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου) έναντι τιμήματος 20.000.000 ευρώ δηλ. €39,1006842619 ανά μετοχή.

    Επιπλέον, σύμφωνα με το MOU, η Ελληνικά Λαχεία Α.Ε. θα υπογράψει με την Intralot Α.Ε. τροποποίηση της υφιστάμενης σύμβασης παροχής υπηρεσιών υπό νέους όρους.



    ΣΧΟΛΙΑ