• Business

    Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Κέντρου Αρχιμήδης του ΕΚΠΑ και της ΑΒ Βασιλόπουλος

    • NewsRoom


    Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Κέντρου Αρχιμήδης του ΕΚΠΑ και της ΑΒ Βασιλόπουλος για την από κοινού ανάδειξη της καινοτομίας, την ενδυνάμωση της ελληνικής επιχειρηματικότητας, καθώς και τη μέγιστη αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της γνώσης.

    Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν το Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Αρχιμήδης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και η ΑΒ Βασιλόπουλος, κορυφαία αλυσίδα σούπερμαρκετ. Η συνεργασία στοχεύει στην από κοινού ανάδειξη της καινοτομίας, στην ενδυνάμωση της ελληνικής επιχειρηματικότητας, καθώς και στη μέγιστη αξιοποίηση των αποτελεσμάτων γνώσης που παράγονται στα εργαστήρια του ΕΚΠΑ, και εξελίσσονται από τις νεοφυείς επιχειρήσεις που υποστηρίζονται από το Πρόγραμμα Επιτάχυνσης του Κέντρου Αρχιμήδης του ΕΚΠΑ και δύναται να αξιοποιηθούν από την ΑΒ.

    Εκ μέρους του Κέντρου Αρχιμήδης, ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Καθ. Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος, τόνισε τη σημασία της διασύνδεσης της εφαρμοσμένης έρευνας με την αγορά, με στόχο την ανάπτυξη και ωρίμανση ερευνητικών αποτελεσμάτων που δύναται να μετεξελιχθούν σε νεοφυή καινοτόμο επιχειρηματικότητα, προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας.

    «Το Κέντρο Αρχιμήδης», τονίζει ο Πρύτανης, «φιλοδοξεί να συνδέσει την ερευνητική κοινότητα με τη βιομηχανία και παράλληλα να εκκολάψει τις καλύτερες επιχειρηματικές ιδέες της πανεπιστημιακής κοινότητας από τις οποίες εν δυνάμει θα δημιουργηθούν νεοφυείς επιχειρήσεις. Η υλοποίηση του Κέντρου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του ΕΚΠΑ συνδέεται άμεσα με τους στόχους του ιδρύματος. Από τη μεταφορά τεχνολογίας στην οικονομία θα προκύψει ωφέλεια για τους ερευνητές, το πανεπιστήμιο και την οικονομία, ενώ η λειτουργία του επιχειρηματικού επιταχυντή θα επιτρέψει στα μέλη του ΕΚΠΑ και στα συνεργαζόμενα μέλη να επεξεργαστούν τις επιχειρηματικές ιδέες τους περαιτέρω και να δημιουργήσουν νεοφυείς επιχειρήσεις».

    Σχετικά με τη συνεργασία, η Όλγα Μιχαλοπούλου, Διευθύντρια Μάρκετινγκ της ΑΒ Βασιλόπουλος, ανέφερε: «Στην ΑΒ, πιστεύουμε πως η σύνδεση μεταξύ της ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής κοινότητας αποτελεί το «κλειδί» στη γέννηση των ιδεών του αύριο. Γι’ αυτό και με κάθε συνεργασία και δράση μας, φιλοδοξούμε να στηρίζουμε τους νέους επιχειρηματίες και τις καινοτόμες ιδέες τους και, με αυτόν τον τρόπο, να συμβάλλουμε ώστε να κάνουν πράξη τα όνειρά τους».

    ΑΒ Βασιλόπουλος. Για όλα όσα νοιάζεσαι.


     



    ΣΧΟΛΙΑ