• Business

    Μυτιληναίος-Μέτκα: Ευκαιρία η ανάπτυξη του Ιράν και τα νέα έργα της EGN

    Ευάγγελος Μυτιληναίος,. Επικεφαλής ομίλου Μυτιληναίος


    Σημαντική ευκαιρία παρουσιάζει για τη ΜΕΤΚΑ και όλο τον όμιλο Μυτιληναίου η άρση του εμπάργκο στο Ιράν καθώς δημιουργεί συνθήκες για κατασκευή μεγάλων έργων τόσο για την κατασκευή μονάδων ενέργειας, όσο και για συνεργασίες στο χώρο του φυσικού αερίου και του αλουμινίου. Όπως αναφέρουν πηγές της εταιρείας, γίνονται διερευνητικές επαφές, καθώς τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι θα γίνουν μεγάλα έργα δημιουργώντας πολλαπλές ευκαιρίες ανάπτυξης νέων δραστηριοτήτων.

    Ταυτόχρονα, η εταιρεία, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτιμά ότι μπορεί και το 2016 να αναλάβει και πρόσθετα έργα στην Αφρική, ανεβάζοντας το συνολικό ανεκτέλεστο του έτους που σήμερα ανέρχεται στα 450 εκ. ευρώ.

    Σημειώνεται ότι οι γεωπολιτικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή περιορίζουν την ανάπτυξή της στην περιοχή και ήδη το 2015 λειτούργησε σαν αντιστάθμισμα η Αφρική, όπου η εταιρεία ενίσχυσε την παρουσία της αναλαμβάνοντας έργο στην Γκάνα.

    ΜΕΤΚΑ-EGN: Προοπτιές ανάπτυξης

    Σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης έχει  EGN στην οποία η ΜΕΤΚΑ συμμετέχει με 50,01%. Για το 2016, σύμφωνα με εκτιμήσεις η ΜΕΤΚΑ-EGN μπορεί να αναλάβει επιπλέον έργα 116MW ή 100 εκ. ευρώ τα οποία δεν έχουν συνυπολογιστεί στο σημερινό ανεκτέλεστο της εταιρείας.

    Η ΜΕΤΚΑ-EGN είναι μία παγκοσμίου εμβέλειας εργοληπτική εταιρεία στους τομείς της Μελέτης-Προμήθειας-Κατασκευής (EPC) φωτοβολταϊκών έργων μεγάλης κλίμακας, η οποία συνδυάζει την εμπειρία τού Ομίλου Εγνατία στους τομείς EPC και ανάπτυξης φωτοβολταϊκών έργων με την τεχνογνωσία στον τομέα της ενέργειας γενικότερα, τη γεωγραφική παρουσία και τις οργανωτικές ικανότητες της METKA.

    Η ΜΕΤΚΑ-EGN εστιάζει κυρίως στην εξυπηρέτηση μεγάλων πελατών στον τομέα της ηλιακής ενέργειας και διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο πελατών που περιλαμβάνει ορισμένους από τους κυριότερους επενδυτές στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας παγκοσμίως. Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε διεθνές επίπεδο, με θυγατρικές που ανήκουν εξ ολοκλήρου στην  ΜΕΤΚΑ-EGN να λειτουργούν στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Κύπρο και με ένα εκτεταμένο δίκτυο καταστημάτων και θυγατρικών σε σημαντικές αναπτυσσόμενες αγορές ανά την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και τη Λατινική Αμερική.

    Δραστηριότητες

    Τα ολοκληρωμένα έργα αναφοράς περιλαμβάνουν φωτοβολταϊκά έργα μεσαίας και μεγάλης κλίμακας που ξεπερνούν τα 350MW, σε αρκετές χώρες, συμπεριλαμβανομένης τής εγχώριας αγοράς τού Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και της Βουλγαρίας, της Ελλάδας, της Ρουμανίας και της Τουρκίας. Παράλληλα με τις δραστηριότητές μας στον τομέα EPC, είμαστε έμπειροι στην υλοποίηση έργων κι έχουμε εκτελέσει με επιτυχία σε αρκετές χώρες έργα που ξεπερνούν τα 200MW.



    ΣΧΟΛΙΑ