• Business

    Μινωικές Γραμμές για Χανιά-Πειραιάς: «Κάναμε όσα μας ζήτησαν – Στα χέρια του υπουργού η απόφαση»

    Emanuele Grimaldi, Επικεφαλης Grimaldi Group

    Emanuele Grimaldi, Επικεφαλης Grimaldi Group


    «Ήμασταν συνεπείς σε όσα μας ζήτησε ο υπουργός Ναυτιλίας. Πλέον περιμένουμε την απόφασή του». Αυτό αναφέρουν στο mononews.gr πηγές των Μινωικών Γραμμών απαντώντας στις χθεσινές δηλώσεις του κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή για την ανάγκη να περάσει πρώτα από το ΣΑΣ το αίτημα της εταιρείας για τη δρομολόγηση του πλοίου Μύκονος Palace στη γραμμή Χανιά-Πειραιάς. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως οι Μινωικές ανέβασαν την ελληνική σημαία στο πλοίο, και παράλληλα μεταβίβασαν το πλοίο από την μητρική, τονίζοντας πως δεν έχουν να κάνουν κάτι άλλο παρά να περιμένουν την κατάληξη του αιτήματός τους.

    Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Ναυτιλίας στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε χθες για την Frontex κληθείς να σχολιάσει την πορεία του αιτήματος των Μινωικών Γραμμών για τη γραμμή Πειραιάς – Χανιά, είπε πως «δεν μπορούμε να βάζουμε γραμμές χωρίς απόφαση του ΣΑΣ» και μετέθεσε τις οριστικές αποφάσεις μετά τη συνεδρίασή του, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα. Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι όσο περισσότερες γραμμές μπαίνουν στο Αιγαίο τόσο βελτιώνεται η ικανότητα μεταφοράς προϊόντων και πολιτών.

    Πριν από λίγες ημέρες ο κ. Κουρουμπλής είχε καλωσορίσει την απόφαση του Ομίλου Grimaldi να δρομολογήσει το υπερσύγχρονο ε/γ – ο/γ Mykonos Palace, με δεδομένο ότι το πλοίο θα έχει ελληνική σημαία και θα αποτελείται από ελληνικό πλήρωμα, λέγοντας μάλιστα πως θα σπάσει το μονοπώλιο στη γραμμή που σήμερα έχει η ΑΝΕΚ. Στο μεταξύ, αγορά και επαγγελματίες εξακολουθούν να παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις και περιμένουν την κατάληξη της υπόθεσης που αρχίζει να μοιάζει με σίριαλ, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μινωικές Γραμμές: Τι γίνεται με τη γραμμή Πειραιάς-Χανιά – Πώς αντιδρά η αγορά

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκλειστικό: Ε. Grimaldi στο mononews: «Περιμένουμε το ΣΑΣ για να σπάσουμε το μονοπώλιο στη γραμμή Πειραιάς-Χανιά»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Π. Κουρουμπλής: Πρώτα το ΣΑΣ, μετά η απόφαση για τις Μινωικές και τη γραμμή των Χανίων



    ΣΧΟΛΙΑ