• Ναυτιλία

    Μήνυμα captain Fu προς την κυβέρνηση: «Εγκρίνετε το master plan για να ξεκινήσουμε άμεσα τις επενδύσεις»

    Το αφεντικό της Cosco, Fu Cheng Qiu, ή αλλιώς «Κάπταιν Fu»


    Πανέτοιμη να ξεκινήσει άμεσα τις επενδύσεις που περιλαμβάνει το master plan δηλώνει η διοίκηση του ΟΛΠ. Όπως ανέφερε πριν από λίγο ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κάπτεν Fu στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας, η Cosco περιμένει την έγκριση των αρμόδιων υπουργείων για τις επενδύσεις αυτές.

    «Περιμένουμε την έγκριση από τα αρμόδια υπουργεία για να ξεκινήσουμε αμέσως τις επενδύσεις μας. Αν αύριο μας δίνανε το πράσινο φως, θα ξεκινούσαμε αύριο το βράδυ να υλοποιούμε τις εργασίες μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κάπτεν Fu.

    Υπογράμμισε ότι το μέλλον του λιμανιού για τα επόμενα 5-10 χρόνια είναι συνυφασμένο με αυτές τις επενδύσεις και τόνισε πως βούληση της εταιρείας είναι να συνεχίσει την ανάπτυξη του λιμανιού, το οποίο μεγαλώνει χρόνο με τον χρόνο.

    Ο ίδιος, κληθείς να σχολιάσει την ανάκαμψη της οικονομίας και πόσο αυτή συμβάλλει στην άνοδο του λιμανιού, επισήμανε πως το λιμάνι του Πειραιά που «νιώθει» αυτήν την ανάκαμψη, τόσο στον όγκο των φορτίων για τα εμπορεύματα όσο και στην αύξηση του αριθμού των αυτοκινήτων που φτάνουν στο λιμάνι.

    Περαιτέρω, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2017, σημείωσε ότι και στο α΄ εξάμηνο διατηρείται η ανοδική πορεία στη διακίνηση εμπορευμάτων και εκτίμηση πως το 2018 θα ολοκληρωθεί με αύξηση 20% στη διακίνηση κοντέινερ και 20% στη διακίνηση αυτοκινήτων.

    Να σημειωθεί ότι η Γενική Συνέλευση ενέκρινε τη διανομή μερίσματος 0,17 ευρώ ανά μετοχή. Ως ημερομηνία αποκοπής ορίστηκε η 19η Ιουλίου, ενώ ως ημερομηνία καταβολής ορίστηκε η 26η Ιουλίου, με πληρώτρια τράπεζα την Eurobank Ergasias.



    ΣΧΟΛΙΑ