• Business

    Μίλτος Καμπουρίδης: Συνέχεια στην κόντρα από τη Dolphin Capital Investors – Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή της

    • NewsRoom
    Μίλτος Καμπουρίδης

    Μίλτος Καμπουρίδης


    Με ανακοίνωσή της η Dolphin Capital Investors (DCI) δίνει συνέχεια στην κόντρα με τον Μίλτο Καμπουρίδη και την Dolphin Capital Partners (DCP), μετά την καταγγελία της σύμβασης διαχείρισης και την αποπομπή του Έλληνα επιχειρηματία από τη θέση του investment manager της DCI.

    Στην ανακοίνωσή της στο βρετανικό χρηματιστήριο, η εισηγμένη Dolphin Capital Investors αναφέρει πως «συνεχίζει να πιστεύει ότι η Συμφωνία Προαίρεσης βάσει της οποίας η Dolphin Capital Partners απέκτησε το δικαίωμα να αγοράσει επιπλέον 15% του μετοχικού κεφαλαίου του οχήματος ειδικού σκοπού που κατέχει το θέρετρο Amanzoe στο Πόρτο Χέλι που πούλησε η εταιρεία τον Αύγουστο του 2018, δεν αποκαλύφθηκε και επομένως δεν εγκρίθηκε από την εταιρία.

    Αντίστοιχα, η DCI επιδιώκει να ανακτήσει την αξία που προκύπτει από τη Συμφωνία Προαίρεσης από την Dolphin Capital Partners. Προς το παρόν δεν είναι σαφές πόσο σημαντική θα μπορούσε να είναι αυτή η πληρωμή».

    Η Dolphin Capital Investors αναφέρει πως η Dolphin Capital Partners κατέθεσε αγωγή εναντίον της στο στο Ανώτατο Δικαστήριο της Αγγλίας στις 6 Απριλίου 2023. «Η Εταιρεία εξακολουθεί να πιστεύει ότι αυτή η αξίωση είναι ευκαιριακή και αβάσιμη και έχει πλέον ειδοποιήσει την Dolphin Capital Partners ότι θα καταθέσεις επίσης αγωγή».

    Η εταιρία επίσης επισημαίνει ότι ο Μίλτος Καμπουρίδης πούλησε το σύνολο της συμμετοχή του στην DCI, της τάξεως του 9,73% του μετοχικού της κεφαλαίου, και οι μετοχές αγοράστηκαν από τους υφιστάμενους και έναν νέο μέτοχο.

    Υπενθυμίζεται ότι η διαμάχη μεταξύ των δύο πλευρών ξεκίνησε τον Μάρτιο, όταν η Dolphin Capital Investors ανακοίνωσε τη λύση της σύμβασης της με την Dolphin Capital Partners.

    Σύμφωνα με τη τότε χρηματιστηριακή ανακοίνωση, η Dolphin Capital Investors ισχυρίστηκε ότι υπέπεσε στην αντίληψη της μία μη δημοσιοποιημένη συμφωνία προαίρεσης με τον αγοραστή του Amanzoe Resort στο Πόρτο Χέλι, την ίδια στιγμή που η εταιρεία πούλησε το μερίδιό της στο θέρετρο, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί στις 2 Αυγούστου 2018.

    Για αυτό το λόγο απομακρύνθηκε από τη θέση του διευθυντή της εταιρείας ο Μίλτος Καμπουρίδης, συνιδρυτής και managing parntner της Dolphin Capital Partners.

    Την περασμένη εβδομάδα η Dolphin Capital Partners του Μίλτου Καμπουρίδη κατέθεσε αγωγή εναντίων της Dolphin Capital Investors, ρευστοποίησε το σύνολο των μετοχών που κατείχε σε αυτή, και ανακάλεσε τα δικαιώματα χρήσης του εμπορικού σήματος «Dolphin Capital» από την εισηγμένη εταιρεία.

    Διαβάστε επίσης

    Στον αέρα η στρατηγική επένδυση Kilada Hills μετά τη δικαστική διαμάχη Καμπουρίδη – Dolphin Capital Investors

    Μίλτος Καμπουρίδης: Κατέθεσε αγωγή κατά της Dolphin Capital Investors – «Παράνομη η καταγγελία της σύμβασης»



    ΣΧΟΛΙΑ