• Business

    Μικτή εικόνα στη Wall Street – Τεράστιες ζημιές στο πρώτο τρίμηνο ανακοίνωσε η Snapchat

    Wall Street


    Μικτή ήταν η εικόνα της  Wall Street την Τετάρτη, με τον Dow Jones να είναι ο μοναδικός δείκτης που υποχώρησε, σε μια ημέρα με έντονη πολιτική ανησυχία.

    Το βλέμμα των επενδυτών επικεντρώθηκε στην πολιτική σκηνή, με την απόφαση του Αμερικανού προέδρου να διώξει από την θέση του τον επικεφαλής του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, να προκαλεί έντονες συζητήσεις. Όπως ενημέρωσε ο Λευκός Οίκος, ο Ντόναλντ Τραμπ απώλεσε την εμπιστοσύνη του στον διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ κατά την διάρκεια των τελευταίων μηνών και αποφάσισε να τον αποπέμψει όταν άκουσε παρόμοιες ανησυχίες από τον υφυπουργό Δικαιοσύνης.

    Ο Dow Jones έκλεισε στις 20.943,11 μονάδες με απώλειες -0,16%. Αντίθετα, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,11% ενώ ο Nasdaq έκλεισε με άνοδο 0,14%, σε νέο ιστορικό υψηλό.

    Στις επιχειρήσεις, ξεχωρίζουν τα ιδιαίτερα αρνητικά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε η  Snapchat. Η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρές ζημιές 2,2 δισ. δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του 2017, σε αντίθεση με τις απώλειες 104 εκατ. δολ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016.

    Στην Ευρώπη, οι αγορές συνέχισαν για μια ακόμα ημέρα να κινούνται ανοδικά, με την βοήθεια της δημοσιοποίησης μιας σειράς από εταιρικά αποτελέσματα. Και στην Ευρώπη, πάντως, το ζήτημα της απόλυσης του ΚόμεΪ βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης.

    Η Ιταλική ENI είδε τα κέρδη της να τριπλασιάζονται, λόγω της ανόδου στις τιμές του αργού. Αντίθετα, η ING ανακοίνωσε πτώση στα καθαρά κέρδη α’ τριμήνου ενώ  η ITV κατέγραψε μείωση των εσόδων. Τέλος η Aviva PLC ανακοίνωσε ότι πουλάει τη συμμετοχή της στις κοινοπραξίες ασφαλειών ζωής και συνταξιοδοτικού Unicorp Vida και Caja Espana Vida, καθώς και στις δραστηριότητες λιανικής για ασφάλειες ζωής, Aviva Vida y Pensiones, έναντι 475 εκατ. ευρώ.

    Ο πανευρωπαΪκός Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,16% στις 396,45 μονάδες. Ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε κέρδη 0,59%, ο γερμανικός DAX κέρδισε 0,07%, σε ένα νέο ιστορικό υψηλό, ενώ ο γαλλικός CAC ενισχύθηκε οριακά κατά 0,05%. Στην Ισπανία ο IBEX έχασε 0,13% ενώ ο ιταλικός FTSE MIB κέρδισε 0,31%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ένα βήμα πριν τις 800 μονάδες το ΧΑ – Πρωταγωνίστρια της ανόδου κατά 5% η Βιοχάλκο



    ΣΧΟΛΙΑ