ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Ρωσία μπλόκαρε την πρόσβαση στο Snapchat, σύμφωνα με το RIA, επικαλούμενο τις ρυθμιστικές αρχές επικοινωνιών της χώρας, Roskomnadzor, λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστό ότι απέκλεισε την πρόσβαση και στο FaceTime της Apple.
Οι Αρχές δήλωσαν ότι ένας λόγος για την απαγόρευση ήταν ότι το Snapchat φέρεται να χρησιμοποιήθηκε «για την οργάνωση και την εκτέλεση τρομοκρατικών ενεργειών εντός της χώρας και για τη στρατολόγηση δραστών».
Νωρίτερα την Πέμπτη, η Ρωσία μπλόκαρε την εφαρμογή βιντεοκλήσεων FaceTime της Apple, στο πλαίσιο μιας επιταχυνόμενης καταστολής των ξένων τεχνολογικών πλατφορμών που οι Αρχές ισχυρίζονται ότι χρησιμοποιούνται για εγκληματική δραστηριότητα.
Η κίνηση αυτή έρχεται μετά από περιορισμούς κατά του YouTube της Google, του WhatsApp της Meta και της υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.
Διαβάστε επίσης:
ΕΕ: Εξετάζει κατάργηση δασμών στα ηλεκτρικά Volkswagen που κατασκευάζονται στην Κίνα
Αναβλήθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη με τους «γαλάζιους» βουλευτές της Επιτροπής Οικονομικών
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ευρωαγορές: Γιατί έκαναν «πάρτι» οι μετοχές των μεγάλων ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών
- Κακοκαιρία Byron: Ποιοι δρόμοι του λεκανοπεδίου έχουν προβλήματα – Μήνυμα 112 για αύριο
- Κακοκαιρία Byron: Πλημμύρισαν οι εξωτερικοί χώροι του ΣΕΦ, στον αέρα ο αγώνας Ολυμπιακός-Φενέρ
- Ταξί: Κανονικά θα κυκλοφορήσουν αύριο στην Αττική – Αναστέλλεται η 24ωρη παράταση της απεργίας