• Business

    Microsoft: Ξεκινούν τον Απρίλιο οι εργασίες για το Data Center στα Σπάτα – Μέσα στην εβδομάδα ο ανάδοχος

    Γιάννα Ανδρονοπούλου, General Manager Microsoft Ελλάδας, Κύπρου, Μάλτας

    Γιάννα Ανδρονοπούλου, General Manager Microsoft Ελλάδας, Κύπρου, Μάλτας


    Για την πορεία της μεγάλης επένδυσης της Microsoft για το Data Center στα Σπάτα μίλησε σε media briefing η CEO Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, κ. Γιάννα Ανδρονοπούλου, τονίζοντας ότι εκτός από το αντίκτυπο που θα έχει στην ελληνική οικονομία, θα έχει πολλά οφέλη και για την τοπική κοινωνία των Σπάτων.

    «Ξεκινάμε κάτι που βάζει την Ελλάδα στον χάρτη των Data Center. Μετά την ανακοίνωση της Microsoft, η Ελλάδα πήρε επενδυτική βαθμιδα. Η ψήφος εμπιστοσύνης που δώσαμε στην Ελλάδα είχε πολλά οφέλη.

    Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ξεκινάμε την υλοποίηση, ενώ μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθεί και ο ανάδοχος και από αρχές Απριλίου θα ξεκινήσουν οι εργασίες» τόνισε η κ. Ανδρονοπουλου.

    «Η επένδυσή μας δίνει τη δυνατότητα για πιο γρήγορες και ασφαλείς χρήσεις του Cloud. Η Ελλάδα θα γίνει κόμβος δεδομένων, που πρακτικά είναι το νέο χρήμα» είπε η ίδια, ενώ όπως δήλωσε «Αυτή τη στιγμή η Microsoft στην Ελλάδα έχει διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης».

    «Στην Ελλάδα βλέπουμε μια πολύ καλή τάση υιοθέτησης νέων τεχνολογιών γεγονός που δίνει και σε εμάς τη δυνατότητα να αναπτυσσομαστε ενώ κοιτάμε και για πιθανές επενδύσεις» είπε η CEO της Microsoft.

    «Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε εστιάζοντας στους ανέργους, στους νέους και στις γυναίκες με κεντρικό πυλώνα το ΑΙ.

    Θα εστιάσουμε στο να βεβαιωθούμε ότι θα έχουμε στην Ελλάδα το κατάλληλο ταλέντο και θα προσπαθήσουμε να αναπτύξουμε δεξιότητες, ενώ θα εστιάσουμε στην εκπαίδευση σε ψηφιακές δεξιότητες εστιασμένες στην τεχνητή νοημοσύνη.

    Όσον αφορά το ανθρώπινο δυναμικό, θα εστιάσουμε στις startup. Θα τρέξουμε ένα πλάνο για mentoring στις startups για να μπορέσουν να αναπτυχθούν» είπε η κ. Ανδρονοπούλου.

    Για το αντίκτυπο που θα έχει η επένδυση στην κοινωνία των Σπάτων, η CEO είπε ότι η Microsoft θα εστιάσει στο upskilling στην εργασία και τον πολιτισμό.

    Διαβάστε επίσης:

    Nvidia: Ξεπέρασε και την Aramco σε κεφαλαιοποίηση – Στην 3η θέση μετά τις Apple και Microsoft



    ΣΧΟΛΙΑ