• Business

    Microsoft: Συμβόλαιο-μαμούθ με τον αμερικανικό στρατό που φτάνει τα 22 δισ. δολάρια

    • NewsRoom

    Microsoft


    Η Microsoft ανακοίνωσε ότι έκλεισε συμφωνία με τον αμερικανικό στρατό για την προμήθεια συσκευών επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality) που θα φορούν οι Αμερικανοί στρατιώτες στο κεφάλι τους. Οι συσκευές βασίζονται στο προϊόν της HoloLens και θα υποστηρίζονται από τις υπολογιστικές υπηρεσίες «νέφους» Azure της ίδιας αμερικανικής εταιρείας.

    Το συμβόλαιο-μαμούθ μπορεί να φθάσει τα 21,9 δισεκατομμύρια δολάρια σε βάθος δεκαετίας, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters και τους New York Times.

    Εδώ και δύο χρόνια η Microsoft εργάστηκε μαζί με τον Στρατό για τη δοκιμή ενός ολοκληρωμένου συστήματος επαυξημένης πραγματικότητας με την ονομασία IVAS (Integrated Visual Augmentation System).

    Οι νέες συσκευές κεφαλής που θα φορούν οι στρατιώτες τόσο στην εκπαίδευση όσο και στη μάχη, οι οποίες θα κατασκευασθούν στις ΗΠΑ, θα τους επιτρέπουν να έχουν καλύτερη επίγνωση του πεδίου (θερμική όραση, νυχτερινή όραση κ.ά.), καθώς και βελτιωμένη ανταλλαγή πληροφοριών και δυνατότητες λήψης αποφάσεων επί τόπου.

    Υπολογίζεται ότι θα παραχθούν περισσότερες από 120.000 τέτοιες ατομικές στρατιωτικές συσκευές επαυξημένης πραγματικότητας, οι οποίες θα διαθέτουν και ειδικούς αισθητήρες που θα βοηθούν τους στρατιώτες να στοχεύουν καλύτερα τον αντίπαλο.

    Η συμφωνία αναμένεται να δημιουργήσει αναταράξεις στο εσωτερικό της Microsoft, όπου κάποιοι εργαζόμενοι έχουν ήδη εκφράσει την αντίρρησή τους σε τέτοιες συμφωνίες με το Πεντάγωνο των ΗΠΑ, κάτι που έχει συμβεί και σε άλλες εταιρείες, όπως η Google.

    Διαβάστε ακόμη:

    Μεγάλοι τεχνολογικοί «γίγαντες» κατά της συμφωνίας εξαγοράς της Arm Ltd. από την Nvidia

    Amazon: Τα σχέδια για είσοδο στα ελληνικά πανεπιστήμια και οι σκέψεις για μεγαλύτερη παρουσία στην Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ