• Business

    Microsoft: «Παγώνει» τους μισθούς για να αντιμετωπίσει την οικονομική αβεβαιότητα

    • Bloomberg
    Satya Nadella, CEO Microsoft

    Satya Nadella, CEO Microsoft


    Η Microsoft αποφάσισε να παγώσει τις αμοιβές όλων των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης φέτος προκειμένου να συμβάλει στην αντιμετώπιση των μακροοικονομικών προκλήσεων, και αποτελεί τον τελευταίο κολοσσό τεχνολογίας των ΗΠΑ  που «σφίγγει το ζωνάρι» σε μια περίοδο αυξανόμενης αβεβαιότητας.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος Satya Nadella εξήγησε σε ένα εσωτερικό σημείωμα ότι η κίνηση αυτή είναι απαραίτητη για τη δημιουργία «αρκετής απόδοσης» για επενδύσεις στη σημαντική στροφή της πλατφόρμας προς την τεχνητή νοημοσύνη.

    Η Microsoft είχε ήδη αυξήσει τους μισθούς το 2022, πρόσθεσε. Η εταιρεία, ωστόσο, θα εξετάσει το ενδεχόμενο να αυξήσει τις αμοιβές για τους ωρομίσθιους εργαζομένους, ενώ θα διατηρήσει ένα πρόγραμμα επιβράβευσης και απονομής μετοχών χωρίς να το «υπερχρηματοδοτήσει», είπε ο Nadella χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

    «Ως εταιρεία αναγνωρίζουμε ότι η πλοήγηση τόσο σε ένα δυναμικό οικονομικό περιβάλλον όσο και σε μια σημαντική αλλαγή κατεύθυνσης της πλατφόρμας απαιτεί από εμάς να λαμβάνουμε κρίσιμες αποφάσεις για το πώς επενδύουμε στους ανθρώπους μας», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

    Οι εταιρείες τεχνολογίας έχουν περιορίσει και περικόψει τα έξοδα παγκοσμίως λαμβάνοντας υπόψη την χαμηλή ζήτηση των καταναλωτών και προκειμένου να ενισχύσουν τα οικονομικά τους ενόψει μιας πιθανής ύφεσης. Φέτος, η Microsoft άρχισε να περικόπτει χιλιάδες θέσεις εργασίας, ακολουθώντας το παράδειγμα των υπόλοιπων εταιρειών τεχνολογίας, από τη Meta Platforms έως την Amazon.com.

    Η κορυφαία εταιρεία λογισμικού τον περασμένο μήνα παρουσίασε τριμηνιαία κέρδη και πωλήσεις που ξεπέρασαν τις προβλέψεις και ποντάρει μαζικά στην τεχνητή νοημοσύνη.

    Μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε μία επένδυση 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο OpenAI και ένα chatbot αναζήτησης στο Bing – μια στρατηγική που αποσκοπεί στην ενίσχυση των μελλοντικών πωλήσεων υπηρεσιών cloud Azure, διαφημίσεων αναζήτησης και προγραμμάτων παραγωγικότητας γραφείου.

    «Ως ανώτερη ηγετική ομάδα, δεν παίρνουμε αυτή την απόφαση χωρίς σκέψη, αφού την έχουμε εξετάσει για αρκετούς μήνες», είπε ο Nadella.

    «Φέτος οι οικονομικές συνθήκες είναι πολύ διαφορετικές από πολλές πλευρές, συμπεριλαμβανομένης της ζήτησης των πελατών, της αγοράς εργασίας και των επενδύσεων που απαιτούνται για τον επόμενο κύκλο καινοτομίας».

    Διαβάστε ακόμη:

    Microsoft: Μπλόκο στο deal 69 δις δολαρίων με την Activision από τις βρετανικές αρχές

    Microsoft: Αύξηση 9% στα καθαρά κέρδη στο πρώτο τρίμηνο – Στα 52,86 δισ. δολάρια τα έσοδα



    ΣΧΟΛΙΑ