• Business

    Microsoft: Αύξηση 9% στα καθαρά κέρδη στο πρώτο τρίμηνο – Στα 52,86 δισ. δολάρια τα έσοδα

    • NewsRoom
    Satya Nadella, CEO Microsoft

    Satya Nadella, CEO Microsoft


    Ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών για τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2022, με την μετοχή της να σημειώνει άνοδο στη μετασυνεδριακή δραστηριότητα στη Wall Street το βράδυ της Τρίτης.

    Ειδικότερα η Microsoft ανακοίνωσε κέρδη 2,45 δολάρια ανά μετοχή, έναντι 2,23 δολάρια ανά μετοχή που αναμενόταν οι αναλυτές, σύμφωνα με τη Refinitiv. Τα έσοδα της εταιρείας διαμορφώθηκαν  στα 52,86 δισ. δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για 51,02 δισ. δολάρια, σύμφωνα πάλι με τη Refinitiv.

    Τα συνολικά έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 7% σε ετήσια βάση το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου. Τα καθαρά κέρδη, στα 18,30 δισ. δολάρια, αυξήθηκαν κατά 9%.

    Τα έσοδα του Intelligent Cloud της Microsoft, που περιλαμβάνει το δημόσιο cloud Azure, τις Enterprise Services, τον SQL Server και τον Windows Server, απέφεραν έσοδα 22,08 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καταγράφοντας άνοδο 16% σε σχέση με πέρσι, την ώρα που οι μέσες προβλέψεις των αναλυτών ανέμεναν έσοδα 21,94 δισ.  δολάρια, σύμφωνα με το StreetAccount.

    Τα έσοδα από την Azure και άλλες υπηρεσίες cloud αυξήθηκαν κατά 27%, σε σύγκριση με 31% το προηγούμενο τρίμηνο.

    Το τμήμα Παραγωγικότητας και Επιχειρηματικών Διαδικασιών που περιλαμβάνει το Dynamics, το LinkedIn και το Office, σημείωσε έσοδα 17,52 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένα κατά περίπου 11% σε σχέση με πέρσι, και πάνω από τη συναίνεση του StreetAccount για 17,05 δισ. δολαρία.

    Το τμήμα More Personal Computing, που περιλαμβάνει το Bing, τα Windows, το Surface και το Xbox, απέφερε έσοδα 13,26 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μειωμένα κατά 9%, αλλά υψηλότερα από τη συναίνεση του StreetAccount για 12,25 δισ. δολάρια.

    Οι πωλήσεις αδειών χρήσης λειτουργικών συστημάτων Windows σε κατασκευαστές συσκευών μειώθηκαν περίπου 28%. Η εταιρεία ερευνών Gartner εκτίμούσε ότι οι αποστολές υπολογιστών μειώθηκαν κατά 30% το τρίμηνο.

    Κατά τη διάρκεια του τριμήνου, η Microsoft ανακοίνωσε μια νέα επένδυση πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στο OpenAI και είπε ότι θα βασιστεί στα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας για μια νέα έκδοση της μηχανής αναζήτησης Bing και βελτιώσεις στο λογισμικό παραγωγικότητας Microsoft 365 .



    ΣΧΟΛΙΑ