• Business

    Microsoft: Μπλόκο στο deal 69 δις δολαρίων με την Activision από τις βρετανικές αρχές

    • NewsRoom
    Satya Nadella, CEO Microsoft

    Satya Nadella, CEO Microsoft


    Στον αέρα βρίσκεται η μεγαλύτερη συμφωνία στον χώρο του gaming, καθώς η εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft, ύψους 69 δις δολαρίων, προσέκρουσε στο βέτο της αντιμονοπωλιακής αρχής της Βρετανίας.

    Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με τους όρους της εξαγοράς υποστηρίζοντας ότι ένα τέτοιο deal μπορεί να βλάψει τον ανταγωνισμό στο cloud gaming.

    Το σκεπτικό

    «Η Microsoft έχει ήδη ισχυρή θέση και προβάδισμα έναντι άλλων ανταγωνιστών στο χώρο του cloud gaming και αυτή η συμφωνία θα ενισχύσει αυτό το πλεονέκτημα, υπονομεύοντας νέους και καινοτόμους ανταγωνιστές», δήλωσε ο Martin Coleman, πρόεδρος της ανεξάρτητης ομάδας εμπειρογνωμόνων που διεξήγαγε την έρευνα.

    Η βρετανική αρχή διατύπωσε την άποψη ότι η συγχώνευση θα μπορούσε να οδηγήσει σε υψηλότερες τιμές, λιγότερες επιλογές και λιγότερη καινοτομία για τους παίκτες του Ηνωμένου Βασιλείου. «Η συμφωνία θα εδραιώσει το πλεονέκτημα της Microsoft στην αγορά, δίνοντάς της τον έλεγχο των παιχνιδιών blockbuster όπως Call of Duty, Overwatch και World of Warcraft», ανέφερε και διαπίστωσε στην έκθεσή της ότι χωρίς την εξαγορά η Activision θα μπορούσε να αρχίσει να παρέχει παιχνίδια σε πλατφόρμες cloud στο μέλλον.

    Αντιδράσεις

    «Παραμένουμε πλήρως προσηλωμένοι σε αυτή την εξαγορά και θα ασκήσουμε έφεση», δήλωσε ο Μπραντ Σμιθ, αντιπρόεδρος και πρόεδρος της Microsoft. «Η απόφαση αυτή αποθαρρύνει την τεχνολογική καινοτομία και τις επενδύσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο».

    «Η έκθεση της εποπτικής αρχής έρχεται σε αντίθεση με τις φιλοδοξίες του Ηνωμένου Βασιλείου να γίνει μια ελκυστική χώρα για τη δημιουργία τεχνολογικών επιχειρήσεων», δήλωσε εκπρόσωπος της Activision. «Θα εργαστούμε με τη Microsoft για να την ανατρέψουμε κατόπιν έφεσης».

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ