• Business

    Microsoft: «Άρπαξε» τον Sam Altman – Ξεκινά δικής της ερευνητική ομάδα AI

    • NewsRoom
    Σαμ Άλτμαν, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της OpenAI

    Σαμ Άλτμαν, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της OpenAI


    Η Microsoft έσπευσε να προσλάβει τον Sam Altman και τον Greg Brockman για να ηγηθούν μιας ομάδας που θα διεξάγει έρευνες στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, μετά την απομάκρυνση των δύο στελεχών από την OpenAI, την εταιρεία που συνίδρυσαν.

    Οι Altman και Brockman «μαζί με τους συναδέλφους τους, θα ενταχθούν στη Microsoft για να ηγηθούν μιας νέας προηγμένης ερευνητικής ομάδας AI.

    Ανυπομονούμε να προχωρήσουμε γρήγορα για να τους παρέχουμε τους πόρους που χρειάζονται για την επιτυχία τους», έγραψε ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Satya Nadella σε μια ανάρτηση στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης X τη Δευτέρα.

    Η κίνηση αυτή έρχεται μετά από ένα δραματικό Σαββατοκύριακο κατά το οποίο ο Altman απολύθηκε αιφνιδίως από την OpenAI μετά από απόφαση του ΔΣ της εταιρείας, την Παρασκευή.

    Αυτός και ο Brockman, ο οποίος αποχώρησε αμέσως μετά, είχαν συνομιλίες για να επιστρέψουν στην OpenAI, οι οποίες ολοκληρώθηκαν, ανεπιτυχώς, αργά την Κυριακή.

    Η Microsoft, ο βασικός υποστηρικτής της OpenAI, «θα παραμείνει αφοσιωμένη στη συνεργασία μας με την OpenAI και θα έχει εμπιστοσύνη στον οδικό χάρτη προϊόντων μας, στην ικανότητά μας να συνεχίσουμε να καινοτομούμε», έγραψε ο Nadella.

    Στο μεταξύ, το διοικητικό συμβούλιο της OpenAI ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι προσέλαβε τον πρώην επικεφαλής του Twitch, Emmett Shear, ως νέο διευθύνοντα σύμβουλο, στην θέση του Sam Altman.

    Διαβάστε ακόμη:

    OpenAI: Αλλαγή σκυτάλης – Ο πρώην CEO του Twitch είναι ο διάδοχος του Sam Altman

    OpenAI: Πιέσεις από Microsoft και επενδυτές για επιστροφή του Σαμ Άλτμαν

    OpenAI: Το ΔΣ καθαίρεσε τον CEO Σαμ Άλτμαν



    ΣΧΟΛΙΑ