• Business

    OpenAI: Πιέσεις από Microsoft και επενδυτές για επιστροφή του Σαμ Άλτμαν

    • NewsRoom
    Σαμ Άλτμαν, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της OpenAI

    Σαμ Άλτμαν, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της OpenAI


    Επενδυτές της OpenAI πιέζουν για την επαναφορά τον Σαμ Άλτμαν στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου μία ημέρα μετά την εκδίωξή του από το Διοικητικό Συμβούλιο, σύμφωνα με πηγές του CNBC και των Financial Times.

    Η Microsoft, η Tiger Global και η εταιρεία επιχειρηματικών συμμετοχών Thrive Capital είναι μεταξύ των επενδυτών που συμμετέχουν στην προσπάθεια αποκατάστασης του Άλτμαν, σύμφωνα με τις πηγές.

    Η Sequoia Capital έχει επίσης έρθει σε επαφή με τον Άλτμαν, δήλωσε στο CNBC άτομο που γνωρίζει το θέμα. Η Sequoia υποστηρίζει τον Άλτμαν και τον πρώην πρόεδρο της OpenAI Γκρεγκ Μπρόκμαν σε ό,τι επιλέξουν να κάνουν στη συνέχεια, είτε πρόκειται για επιστροφή στην OpenAI είτε για τη δημιουργία μιας νέας startup, σημείωσε το άτομο. Η Sequoia ενημέρωσε επίσης τη Microsoft ότι θα στηρίξει τις προσπάθειες για την επιστροφή των Άλτμαν και Μπρόκμαν, πρόσθεσε η πηγή.

    Το Verge ήταν το πρώτο μέσο ενημέρωσης που μετέδωσε τις συνομιλίες για την επιστροφή του Άλτμαν. Το δημοσίευμα, επικαλούμενο μία πηγή, ανέφερε ότι ο Άλτμαν είναι «αμφίθυμος» σχετικά με την επιστροφή και θα απαιτήσει αλλαγές στη διοίκηση της εταιρείας. Ο Άλτμαν δεν απάντησε αμέσως στο αίτημα του CNBC για σχόλιο.. Η Microsoft αρνήθηκε επίσης να σχολιάσει.

    Η ανακοίνωση της OpenAI αργά την Παρασκευή ότι η εταιρεία απολύει τον Άλτμαν και τον αντικαθιστά προσωρινά με την επικεφαλής τεχνολογίας Μίρα Μουράτι προκάλεσε σοκ σε όλη τη Silicon Valley.

    Η OpenAI έχει αναδειχθεί ως η πιο «καυτή» startup στον πλανήτη από τότε που κυκλοφόρησε το ChatGPT πέρυσι.

    Η Microsoft, η οποία έχει επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια στην OpenAI και έχει στενή συνεργασία με την εταιρεία, εξεπλάγη από την ανακοίνωση για την απόλυση του Άλτμαν.

    Διαβάστε επίσης

    OpenAI: Το ΔΣ καθαίρεσε τον CEO Σαμ Άλτμαν

    Τέλος εποχής για τον Ελληνα «γκουρού» του σορταρίσματος, τον Darth Vader της Wall Street

    Αττική Οδός: Ποιες είσοδοι και έξοδοι κλείνουν λόγω εργασιών



    ΣΧΟΛΙΑ