• Business

    Microsoft: Άλμα 18% στα έσοδα – Νέοι πελάτες από τις υπηρεσίες ΑΙ

    • NewsRoom
    Satya Nadella, CEO Microsoft Φωτογράφος: Chona KasingerBloomberg

    Satya Nadella, CEO Microsoft Φωτογράφος: Chona KasingerBloomberg


    Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν τα αποτελέσματα της Microsoft, του τεχνολογικού κολοσσού που πρόσφατα άγγιξε τα 3 τρισ. δολάρια σε κεφαλαιοποίηση.

    Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 18% σε σχέση με πέρσι στα 62 δισ. δολάρια για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου.

    Οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει έσοδα 61,12 δισ. δολάρια.

    Τα καθαρά κέρδη κινήθηκαν στα 21,87 δισ. δολάρια ή 2,93 δολάρια ανά μετοχή, πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για  16,43 δισ. δολάρια ή 2,20 δολάρια ανά μετοχή.

    Υψηλότερη επίδοση από τη μέση είχε η μονάδα Intelligent Cloud , η οποία διαχειρίζεται το cloud Azure, με τα έσοδα να εκτοξεύονται κατά 20% στα 25,9 δισ. δολάρια. Οι πωλήσεις του Azure, αυξήθηκαν κατά 30%.

    Με την εταιρεία να έχει επενδύσει δισεκατομμύρια σε νέες υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης, στο ραντάρ των επενδυτών βρίσκονται οι υπηρεσίες όπως το Azure και το Office, ώστε να καταγραφεί η ροή πωλήσεων και κατά πόσο οι επενδύσεις του τεχνολογικού κολοσσού αποδίδουν.

    Παρά τις καλές επιδόσεις, ορισμένοι επενδυτές  περίμεναν μεγαλύτερο άλμα στο τμήμα cloud, δεδομένου όλου του ενθουσιασμού για τα νέα εργαλεία και της εστίασης της Microsoft στην προώθησή τους στους πελάτες.

    Κατά τη διάρκεια του τριμήνου, η Microsoft προχώρησε και στην ολοκλήρωση του μεγαλύτερου deal στην ιστορία της, την εξαγορά της Activision Blizzard. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης προσαρμοσμένα chip cloud και ότι ξεκίνησε να πουλάει ένα πρόσθετο πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης Copilot αξίας 30 δολαρίων μηνιαίως στα πακέτα λογισμικού παραγωγικότητας Microsoft 365.

    Η επιτυχημένη της επένδυση όμως σε καμία περίπτωση δεν ανέκοψε το κύμα των απολύσεων που ξεκίνησε το προηγούμενο έτος. Έχει ήδη εξαγγείλει περικοπές για 10.000 θέσεις, ενώ η θυγατρική της Linkedin «κόβει» άλλες 700 θέσεις.

    Την περασμένη εβδομάδα, η Microsoft δήλωσε ότι καταργεί περίπου 1.900 υπαλλήλους στη μονάδα παιχνιδιών της, ή περίπου το 9% του προσωπικού, μετά τη συμφωνία με την Activision.

    Πάντως η επίδοσή της μέσα στον Ιανουάριο ήταν εντυπωσιακή στους χρηματιστηριακούς δείκτες, καθώς η εταιρεία έκανε ράλι 9%, όταν ο S&P το αντίστοιχο διάστημα ανέκαμψε κατά 3%.

    Διαβάστε επίσης:

    Μicrosoft: «Τσεκούρι» σε 1.900 θέσεις εργασίας στη μονάδα gaming

    Microsoft: Ξεπέρασε για λίγο η κεφαλαιοποίησή της τα 3 τρισ. δολάρια

    Microsoft: Νέο ορόσημο για προστασία προσωπικών δεδομένων στην ΕΕ



    ΣΧΟΛΙΑ