• Business

    Μιχ. Μποδούρογλου: Οριστική διευθέτηση των χρεών της Paragon

    Ο εφοπλιστής Μιχάλης Μποδούρογλου

    Ο εφοπλιστής Μιχάλης Μποδούρογλου


    Η ναυτιλιακή Paragon Shipping του εφοπλιστή Μιχάλη Μποδούρογλου ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε συμφωνία και με την τελευταία από τις πιστώτριες τράπεζες της, τη Unicredit Bank AG. Η συμφωνία προβλέπει την απαλλαγή της εταιρίας από τις υποχρεώσεις που προέβλεπε η δανειακή της σύμβασης, στην οποία περιλαμβάνεται και το χρέος των 8.317.750 δολαρίων, με αντάλλαγμα την υποχρέωση της Paragon να πληρώσει τους τόκους ύψους 50.000 δολαρίων.

    Σημειώνεται ότι τον περασμένο Μάρτιο, η ελληνική ναυτιλιακή κατόπιν συμφωνίας με τις τράπεζες προχώρησε στην πώληση του στόλου του, που αποτελούνταν από έξι πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου, ως προϋπόθεση για την πλήρη και οριστική διευθέτηση των υπέρογκων χρεών της.

    Παράλληλα, οι κοινές μετοχές της Paragon από τις 6 Ιουνίου έχουν μεταφερθεί στις εξωχρηματιστηριακές αγορές OTCQB Venture Market, μετά από επιθυμία της διοίκηση της εταιρίας να φύγει από το χρηματιστήριο Nasdaq όπου διαπραγματεύονταν. Σύμφωνα με το ΔΣ της Paragon, η ναυτιλιακή είναι αδύνατο πλέον να συμμορφωθεί με τις αυστηρές προϋποθέσεις που απαιτεί το Nasdaq να πληρούν οι εισηγμένες σε αυτό εταιρίες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/s-palios-ekane-simfonia-pou-tha-exasfalisi-sti-dcix-esoda-122-ek-dolaria/53714

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/kai-deftero-capesize-gia-tin-alpha-tis-annas-angelikousi/53491

     



    ΣΧΟΛΙΑ