• Business

    Μερτζάνης (Space Hellas): Κοιτάμε νέες επενδύσεις – Στα €150 εκατ. το ανεκτέλεστο

    Ιωάννης Μερτζάνης, CEO Space Hellas, Singular Logic

    Ιωάννης Μερτζάνης, CEO Space Hellas, Singular Logic


    Για τις επενδύσεις της Space Hellas, τον αυξημένο ανταγωνισμό αλλά και την περαιτέρω ανάπτυξη των Space Hubs, μίλησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Γιάννης Μερτζάνης, κατά τη διάρκεια της χθεσινής Γενικής Συνέλευσης.

    Παρά τα αυξημένα κόστη, η εταιρεία αναπτύσσεται δυναμικά, αναλαμβάνοντας έργα στον τομέα του ICT με το ανεκτέλεστο να ξεπερνάει τα 150 εκατ. ευρώ σε βάθος τριετίας. «Στόχος μας είναι να πρωταγωνιστήσουμε στο digital transformation, να είμαστε κερδοφόροι και να έχουμε σταθερή και συνεχή αναπτυξιακή πορεία» τόνισε ο CEO της Space Hellas.

    Αναφερόμενος σε νέες επενδύσεις, ο κ. Μερτζάνης είπε ότι η Space Hellas κοιτάει προσεκτικά τις ξένες αγορές, χωρίς μεγάλα άλματα, τονίζοντας ότι αυτή την περίοδο οι επενδύσεις βρίσκονται σε ένα στάδιο ωριμότητας.

    Ο τζίρος το 2023 αυξήθηκε σε ποσοστό 24,4% συγκριτικά με το 2022, με τον CEO να τονίζει ότι οι επενδύσεις έπαιξαν καίριο ρόλο σε αυτή την άνοδο. «Οι επενδύσεις αυξάνονται, κοιτάμε πάντα για νέες ευκαιρίες που έχουν νόημα για εμάς, με στόχο να διατηρήσουμε το θετικό momentum που έχουμε αυτή τη στιγμή» πρόσθεσε.

    Η ανάπτυξη των Space hubs και η Singular Logic

    Ένα από τα σημαντικά project που τρέχει η Space Hellas το συγκεκριμένο διάστημα είναι τα Space Hubs, τα οποία λειτουργεί σε 9 πόλεις της περιφέρειας. Το εγχείρημα αυτό ξεκίνησε το 2022, παρέχοντας στους πελάτες της κυρίως υπηρεσίες και προϊόντα τεχνολογίας και ενέργειας.

    «Δουλεύουμε κυρίως με μικρούς και μεσαίους πελάτες οι οποίοι θέλουν υπηρεσίες όπως εταιρικά κινητά τηλέφωνα και συνδέσεις. Εμείς χρησιμοποιούμε το brand της Space Hellas, συνεργαζόμενοι με επιχειρηματίες της εκάστοτε περιοχής, οι οποίοι έχουν συγκεκριμένους πελάτες» λέει ο κ. Μερτζάνης. Όπως είπε, υπάρχει πλάνο ανάπτυξης του δικτύου των Space Hubs, καθώς πάει καλά και υπάρχει ανταπόκριση από την αγορά.

    Ένα πολύ δυνατό όπλο στη φαρέτρα του ομίλου είναι η Singular Logic, η οποία και έτρεξε όλη την εκλογική διαδικασία της 21ης Μαΐου, αλλά και θα τρέξει και αυτή της 25ης Ιουνίου. Η αξία της σύμβασης των πρώτων εκλογών ανήλθε στο ποσό των 4,6 εκατ. ευρώ (5,7 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένου το ΦΠΑ).

    Τα μεγάλα έργα στον δημόσιο τομέα

    Στο  δημόσιο  τομέα  η  Space  Hellas  δραστηριοποιείται  σε  φορείς  που  έχουν  εξασφαλισμένη χρηματοδότηση  προσφέροντας  υπηρεσίες  και  συμβάσεις  υποστήριξης  με  μακροχρόνιο ορίζοντα.

    Στα μεγαλύτερα που τρέχει, είναι το ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ,  για το υποέργο 3 που αφορά υποδομές ασφάλειας, τηλεφωνίας, τηλεδιάσκεψης και καλωδίωσης, συνολικής αξίας 132,6 εκατ. ευρώ αλλά και για το υποέργο 5, αξίας 16,2  εκατ.  ευρώ.

    Επίσης συμμετέχει σε έργα του υπουργείου Δικαιοσύνης, του υπουργείου Ναυτιλίας αλλά και του υπουργείου Παιδείας. Μάλιστα πρόσφατα μπήκαν τελικές υπογραφές για το G-Cloud, το οποίο θα τρέξει η κοινοπραξία Space Hellas – Unisystems – Netcompany – Intrasoft, συνολικής αξίας 19,5 εκατ. ευρώ.

    Όσον αφορά  στα  συγχρηματοδοτούμενα έργα  έρευνας και ανάπτυξης  (R&D),  βρίσκονται σε εξέλιξη είκοσι ένα έργα (Ευρωπαϊκά και Εθνικά), συνολικού ποσού χρηματοδότησης για τη Space Hellas περίπου 6,4 εκατ. ευρώ ενώ αναμένει την αξιολόγηση έξι προτάσεων στα πλαίσια του EDF-2022, πέντε προτάσεων HORIZON EUROPE και δύο προτάσεων στο Digital  Europe, συνολικής χρηματοδότησης για την ίδια, 7,6 εκατ. ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Στα 5,7 εκατ. ευρώ η αμοιβή της Singular Logic για τη συγκέντρωση και μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων

    Μερτζάνης (Space Hellas): Πώς θα αυξήσει την κερδοφορία μετά το ρεκόρ του 2022

    Πασχαλάκης (Q&R): Ενίσχυση της δραστηριότητας στο εξωτερικό

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ