• Business

    Πασχαλάκης (Q&R): Ενίσχυση της δραστηριότητας στο εξωτερικό

    Παναγιώτης Πασχαλάκης, CEO της Q&R

    Παναγιώτης Πασχαλάκης, CEO της Q&R


    Την αναπτυξιακή της πορεία αναμένεται να συνεχίσει η εταιρεία πληροφορικής Q&R και το 2023, με τον CEO Παναγιώτη Πασχαλάκη να λέει ότι τα οικονομικά της μεγέθη αναμένεται να αυξηθούν, κυρίως το β’ εξάμηνο του έτους.

    Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της χθεσινής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας, ο κ. Πασχαλάκης είπε ότι το 2023 αναμένεται να κλείσει καλύτερα από το 2022, με βασικό «γρανάζι» τα έργα πληροφορικής και ICT.  Όπως είπε μέχρι στιγμής το ανεκτέλεστο έργων της Q&R ξεπερνάει τα 40 εκατ. ευρώ, ενώ αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο καθώς αναμένεται να χτυπήσει νέα έργα πληροφορικής το επόμενο διάστημα.

    Πλέον στα άμεσα σχέδια της εταιρείας είναι η ανάπτυξη νέων τεχνολογικών προϊόντων ενώ παράλληλα κοιτάει και την έξοδό της στις αγορές του εξωτερικού ενώ πρόκειται να αναπτυχθεί περαιτέρω και στον κλάδο της ενέργειας, μέσω της θυγατρικής της Greenovative.

    Αυξάνεται το αποτύπωμα στα έργα ICT

    Η Q&R έχει μπει δυναμικά στα έργα ICT του δημοσίου, κυρίως μέσω συνεργειών, γεγονός που αναμένεται να εκτοξεύσουν τα έσοδά της, κυρίως στο δεύτερο τρίμηνο.

    Μόλις χθες η Q&R, σε κοινοπραξία με τις Vodafone και Cosmos, ανέλαβαν έργο για την ψηφιοποίηση αρχείου υποθηκοφυλακείων για το Εθνικό Κτηματολόγιο, συνολικής αξίας 48 εκατ. ευρώ.

    Αντικείμενο του έργου είναι η ψηφιοποίηση του συνόλου των αρχείων του συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών και του συστήματος Ενεχύρων. Η ψηφιοποίηση περιλαμβάνει τόσο τη σάρωση των στοιχείων όσο και την καταχώριση βασικών δεδομένων τους σε εξειδικευμένο πληροφοριακό σύστημα, ώστε να δημιουργηθεί ένα επίσημο ψηφιακό αντίγραφο το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιείται εφεξής για να διενεργείται έρευνα στα στοιχεία του υποθηκοφυλακείου.

    Ακόμα ένα μεγάλο έργο που έχει οριστεί ανάδοχος σε κοινοπραξία με τον ΟΤΕ είναι για την ψηφιοποίηση του διπλωματικού και ιστορικού αρχείου του υπουργείου Εξωτερικών, συνολικού προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ.

    Αυξημένες πωλήσεις το 2022

    Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης ο κ. Πασχαλάκης είπε ότι το α’ τρίμηνο του 2023 δεν θα είναι πολύ διαφορετικό από το αντίστοιχο του 2023, ωστόσο συνολικά αναμένεται ένα πιο δυναμικό έτος.

    Το 2022 οι πωλήσεις της εισηγμένης ανήλθαν σε 6.455.208 ευρώ έναντι 2.946.375 ευρώ το 2021, πραγματοποιώντας μια μεγάλη αύξηση της τάξης του 119%. Κάτι το οποίο κυρίως οφείλεται σε έργα πληροφορικής του δημοσίου που ανέλαβε η εταιρεία.

    Το EBIT ανέβηκε στα 420.049 ευρώ το 2022 έναντι -249.975 ευρώ το 2021, με αύξηση 268%, ενώ τα EBITDA διαμορφώθηκαν σε 1,020 εκατ. ευρώ το 2022 έναντι 233.629 ευρώ το 2021, καταγράφοντας αύξηση 337%.

    Διαβάστε επίσης:

    Q&R: Ανέλαβε νέο έργο πληροφορικής για το Εθνικό Κτηματολόγιο

    Ποιοι κλάδοι σχεδιάζουν τώρα προσλήψεις στην Ελλάδα

    Ελίν και Aegean Rebreath ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ