• Business

    Μαίρη Χατζάκου (ΜΕΒΓΑΛ) στο mononews: Το παρασκήνιο της συμφωνίας με τη ΔΕΛΤΑ και οι επόμενες κινήσεις

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Μαίρη Χατζάκου, ΜΕΒΓΑΛ


    Ικανοποιημένη για την ολοκλήρωση της εξαγοράς του 43,2% της ΜΕΒΓΑΛ που κατείχε η ΔΕΛΤΑ εμφανίζεται μιλώντας στο mononews η Μαίρη Χατζάκου.

    Η βασική μέτοχος και επικεφαλής της βορειοελλαδίτικης γαλακτοβιομηχανίας θεωρεί πως ανάλογη ικανοποίηση υπάρχει και στην πλευρά του CVC, -το οποίο ελέγχει την ΔΕΛΤΑ μέσω της Vivartia-, τονίζοντας πως η συμφωνία κύλησε ομαλά και χωρίς προβλήματα, με τη σχέση των δυο πλευρών να παραμένει πολύ καλή, παρότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων υπήρχαν αρχικά δυο διαφορετικές προσεγγίσεις.

    Όπως λέει, το CVC ήθελε να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της ΜΕΒΓΑΛ, καταθέτοντας μάλιστα πρόταση εξαγοράς του ποσοστού της. Τελικά, στις διαβουλεύσεις που ακολούθησαν κατέληξαν στην απόφαση να αποχωρήσει το αμερικάνικο fund και να διευρύνει τη συμμετοχή της η οικογένεια Χατζάκου. Πρόκειται σύμφωνα με την κα. Χατζάκου για την καλύτερη δυνατή λύση.

    Στο μεταξύ, σήμερα –εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- αναμένεται να υπογραφεί η συμφωνία πώλησης ποσοστού 21,6% της ΜΕΒΓΑΛ στον Σπύρο Θεοδωρόπουλο. Το ποσοστό στο γνωστό επιχειρηματία, ο οποίος αποκτά ενεργό ρόλο στα δρώμενα της γαλακτοβιομηχανίας, θα μεταβιβάσει η οικογένεια της Μαίρης Χατζάκου. Σήμερα, αναμένεται να καθορισθεί και η θέση που θα καταλάβει ο κ. Θεοδωρόπουλος στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

    Ερωτηθείσα για την «επόμενη μέρα», η έμπειρη επιχειρηματίας αναγνωρίζει πως ξεκινάει μια καινούρια εποχή, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως εξακολουθεί να προέχει «η σκληρή δουλειά και οι χαμηλοί τόνοι». Το επόμενο διάστημα, επισημαίνει, θα αποκρυσταλλωθεί το νέο πλαίσιο που θα κινηθεί η εταιρεία υπό τα νέα δεδομένα και θα τεθούν οι στόχοι για την περαιτέρω ανάπτυξη της.

    Οι πρώτες κινήσεις της νέας διοίκησης

    Πάντως, από τις πρώτες κινήσεις που θα κάνει η νέα διοίκηση είναι να στείλει επιστολή στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, ζητώντας την άρση των περιορισμών που επιβλήθηκαν στην ΜΕΒΓΑΛ πριν από περίπου πέντε χρόνια, όταν η ΔΕΛΤΑ ενίσχυσε σημαντικά την παρουσία της στο μετοχικό κεφάλαιο της βορειοελλαδίτικης εταιρείας. Όπως λέει η κα. Χατζάκου, μετά την αποχώρηση της ΔΕΛΤΑ δεν υπάρχει λόγος να διατηρούνται οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η ΜΕΒΓΑΛ αναφορικά με την αγορά του νωπού γάλακτος καθώς δεν υπάρχει πλέον καμία απολύτως σχέση μεταξύ των δυο εταιρειών.

    Σχολιάζοντας τέλος την πορεία της εταιρείας σημειώνει ότι παρ’ όλες τις δυσκολίες που δημιουργεί η πανδημία η ΜΕΒΓΑΛ παρουσιάζει άνοδο πωλήσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και εκτιμά ότι φέτος οι πωλήσεις θα ξεπεράσουν τα 120 εκατ. ευρώ έναντι περίπου 117 εκατ. ευρώ που ήταν πέρυσι. Υπενθυμίζεται πως χθες ανακοινώθηκε η πώληση και μεταβίβαση του 43,2% (περίπου) που κατείχε η ΔΕΛΤΑ στην ΜΕΒΓΑΛ προς μέλη της οικογένειας Χατζάκου, έναντι τιμήματος 25,86 εκατ. ευρώ.

    Διαβάστε επίσης

    ΜΕΒΓΑΛ: Στην οικογένεια Χατζάκου το 43,2% που κατείχε η ΔΕΛΤΑ – Στα 25,8 εκατ. ευρώ η συναλλαγή
    Σπ. Θεοδωρόπουλος στο mononews: Είμαστε εδώ για να επενδύσουμε στο μέλλον της ΜΕΒΓΑΛ
    Μ. Χατζάκου (ΜΕΒΓΑΛ): To success story της φέτας στις ΗΠΑ και τι λέει για το deal της Chipita

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ