• Business

    ΜΕΒΓΑΛ: Στην οικογένεια Χατζάκου το 43,2% που κατείχε η ΔΕΛΤΑ – Στα 25,8 εκατ. ευρώ η συναλλαγή

    • NewsRoom
    Χατζάκου, ΜΕΒΓΑΛ

    Μαίρη Χατζάκου, ΜΕΒΓΑΛ


    Η ΔΕΛΤΑ, θυγατρική της VIVARTIA, ανακοινώνει την πώληση και μεταβίβαση του ποσοστού 43,2% (περίπου), που κατείχε στη ΜΕΒΓΑΛ ΑΕ, προς μέλη της Οικογένειας Χατζάκου.

    Το τίμημα της συναλλαγής ανήλθε στο ποσό των 25,863 εκατ. ευρώ. Η αξία πώλησης είναι 85% πάνω από τη λογιστική αξία (book value) που είχε η εταιρία ΔΕΛΤΑ στα βιβλία της.

    Το προϊόν της πώλησης θα ενισχύσει τη χρηματοοικονομική θέση της ΔΕΛΤΑ και θα εξυπηρετήσει περαιτέρω επενδυτικές της κινήσεις.

    Σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς, η διοίκηση της Vivartia επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στην ενίσχυση της παρουσίας της ΔΕΛΤΑ στην ελληνική αγορά και στις εξαγωγές, ενώ μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού περιμένει την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για να προχωρήσει μαζί με την Δωδώνη σε ένα ευρύ πλάνο συνεργιών σε βόρεια και νότια Ελλάδα.

    Όπως αναφέρουν πηγές που γνωρίζουν, μετά την συμφωνία με την Δωδώνη η αποεπένδυση από την ΜΕΒΓΑΛ, μια εταιρεία που βαρύνονταν με αρκετό δανεισμό, είχε ανάγκη από σοβαρές επενδύσεις, τόσο για την αναβάθμιση του εργοστασίου στην περιοχή Κουφάλια, όσο και σε μηχανολογικό εξοπλισμό, δεν ήταν πλέον ελκυστική για την Vivartia και το CVC.

    Διαβάστε ακόμα:

    Μ. Χατζάκου (ΜΕΒΓΑΛ): To success story της φέτας στις ΗΠΑ και τι λέει για το deal της Chipita



    ΣΧΟΛΙΑ