ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του mononews.gr για την είσοδό του στο μετοχικό κεφάλαιο της ΜΕΒΓΑΛ, ο επιχειρηματίας Σπύρος Θεοδωρόπουλος τονίζει ότι είναι εδώ για να επενδύσει στο μέλλον της γαλακτοβιομηχανίας.
«Πιστεύουμε στις προοπτικές και στις δυνατότητες της ΜΕΒΓΑΛ. Είμαστε εδώ για να επενδύσουμε στο μέλλον της».
Αυτό δήλωσε, μιλώντας στο mononews.gr, ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, επιβεβαιώνοντας το ενδιαφέρον του για τη βορειοελλαδίτικη ΜΕΒΓΑΛ, στην οποία αναμένεται να εισέλθει, μέσα στις επόμενες ημέρες, με ποσοστό 21%.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η οικογένεια Χατζάκου συμφώνησε με τη CVC Capital να αποκτήσει το 43% που κατέχει σήμερα η ΔΕΛΤΑ στο μετοχικό κεφάλαιο της ΜΕΒΓΑΛ και εν συνεχεία να μεταβιβάσει το 21% στον Σπύρο Θεοδωρόπουλο, ο οποίος επενδύει στη γαλακτοβιομηχανία ως ιδιώτης.
Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη επιχειρηματική κίνηση του Σπ. Θεοδωρόπουλου που ανακοινώνεται μετά το μέγα deal της πώλησης της Chipita στη Mondelez. Μάλιστα, σύμφωνα με την αγορά, η κίνηση αυτή ερμηνεύεται και ως ψήφος εμπιστοσύνης στις προοπτικές της βορειοελλαδίτικης βιομηχανίας. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ο κ. Θεοδωρόπουλος δεν εισέρχεται σε μία νέα για τον ίδιο αγορά, αλλά σε μία αγορά με την οποία τον συνδέει μακρά οικογενειακή παράδοση. Κι ο ίδιος, άλλωστε, ξεκίνησε την επιχειρηματική του δραστηριότητα το 1976, απασχολούμενος με μια μικρή οικογενειακή εταιρεία παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων, τη Recor A.E., που είχε δημιουργήσει ο παππούς του και κληρονόμησε εν συνεχεία ο πατέρας του.
Η συμφωνία με τη ΜΕΒΓΑΛ, όπως ανέφερε και νωρίτερα το mononews.gr, αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες και σε κάθε περίπτωση στόχος είναι να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του μήνα.
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Προειδοποίηση από τον CEO της Ryanair: Αν οι τιμές των καυσίμων παραμείνουν υψηλές και το καλοκαίρι, θα δείτε αεροπορικές να χρεοκοπούν
- Χρηματιστήριο: Alpha, ETE, Allwyn έστειλαν τον δείκτη στα όρια των 2.200 μονάδων, πού πήγαν τα πακέτα της Lavipharm, από το +10% στο -10% η Υ/ΚΝΟΤ
- ΗΠΑ: Απροσδόκητο άλμα της καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Απρίλιο
- Συνάντηση Μητσοτάκη με Εμίρη του Κατάρ: Ενέργεια και επενδύσει άνω του 1 δισ. ευρώ στο επίκεντρο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.